LordCynamon Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia Chce kupić swój pierwszy rower: Bianchi Nirone Allroad https://rowerybianchi.pl/produkt/nirone-allroad-grx-400-1x10sp/ ale mam dość duży dylemat z rozmiarem. Skorzystałem z kalkulatora i pokazuje mi rozmiar 57, ale według rozpiski powinienem 55. mam 177/178 wzrostu ale długie nogi i noga od środka wychodzi 85 jeździłem rozmiarem 55 i niby w porządku ale jako totalny laik nie potrafię stwierdzić czy jest dobrze czy źle, nie wiem czym się sugerować . Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia ...bardziej 55 niż 57. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia Tylko 55 wchodzi w grę choć szczerze mówiąc przy takich proporcjach szukałbym czegoś innego, z bardziej wyluzowaną geometrią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordCynamon Napisano 1 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia @MIHAU_ rozwiniesz? Nie mam pojęcia o czym piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia Różnice między rozmiarami to zarówno długość jak i wysokość. Przy tych proporcjach ciała na via nirone będziesz miał kosmicznie dużą różnicę poziomów pomiędzy siodełkiem a kierownicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordCynamon Napisano 1 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia @MIHAU_ Czego zatem szukać w odpowiedniej geometrii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia Musiałbyś podać jakieś wymagania co do roweru i możliwości finansowe, rynek jest za duży żeby strzelać modelami w ciemno Wydaje mi się, że takim "złotym środkiem" mógłby być dla CIebie giant revolt albo marin gestalt - z tych popularniejszych modeli za podobną kasę do bianchi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia Niewiele droższy niż Bianchi: https://www.bike-discount.de/de/focus-paralane-8.9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 2 Stycznia Mod Team Udostępnij Napisano 2 Stycznia ..., ale to już szosa, no i karbon... Zastanawiające, że w Bianchi nie wiadomo nic o oponach 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia Wiadomo, tylko polski dystrybutor uznał, że to zbędna infomacja fabrycznie wsadzone kenda 35c a mieści 40 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordCynamon Napisano 11 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia Jeździłem Revoltem, cały sezon. Niby okej, ale Bianchi oferuje więcej np. GRX i w moim mniemaniu lepiej się na nim czuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi