LordCynamon Napisano 1 Stycznia 2024 Napisano 1 Stycznia 2024 Chce kupić swój pierwszy rower: Bianchi Nirone Allroad https://rowerybianchi.pl/produkt/nirone-allroad-grx-400-1x10sp/ ale mam dość duży dylemat z rozmiarem. Skorzystałem z kalkulatora i pokazuje mi rozmiar 57, ale według rozpiski powinienem 55. mam 177/178 wzrostu ale długie nogi i noga od środka wychodzi 85 jeździłem rozmiarem 55 i niby w porządku ale jako totalny laik nie potrafię stwierdzić czy jest dobrze czy źle, nie wiem czym się sugerować . Dzięki za pomoc Cytuj
Mihau_ Napisano 1 Stycznia 2024 Napisano 1 Stycznia 2024 Tylko 55 wchodzi w grę choć szczerze mówiąc przy takich proporcjach szukałbym czegoś innego, z bardziej wyluzowaną geometrią Cytuj
LordCynamon Napisano 1 Stycznia 2024 Autor Napisano 1 Stycznia 2024 @MIHAU_ rozwiniesz? Nie mam pojęcia o czym piszesz Cytuj
Mihau_ Napisano 1 Stycznia 2024 Napisano 1 Stycznia 2024 Różnice między rozmiarami to zarówno długość jak i wysokość. Przy tych proporcjach ciała na via nirone będziesz miał kosmicznie dużą różnicę poziomów pomiędzy siodełkiem a kierownicą Cytuj
LordCynamon Napisano 1 Stycznia 2024 Autor Napisano 1 Stycznia 2024 @MIHAU_ Czego zatem szukać w odpowiedniej geometrii? Cytuj
Mihau_ Napisano 2 Stycznia 2024 Napisano 2 Stycznia 2024 Musiałbyś podać jakieś wymagania co do roweru i możliwości finansowe, rynek jest za duży żeby strzelać modelami w ciemno Wydaje mi się, że takim "złotym środkiem" mógłby być dla CIebie giant revolt albo marin gestalt - z tych popularniejszych modeli za podobną kasę do bianchi Cytuj
Chociemir Napisano 2 Stycznia 2024 Napisano 2 Stycznia 2024 Niewiele droższy niż Bianchi: https://www.bike-discount.de/de/focus-paralane-8.9 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 2 Stycznia 2024 Mod Team Napisano 2 Stycznia 2024 ..., ale to już szosa, no i karbon... Zastanawiające, że w Bianchi nie wiadomo nic o oponach 🤔 Cytuj
Mihau_ Napisano 2 Stycznia 2024 Napisano 2 Stycznia 2024 Wiadomo, tylko polski dystrybutor uznał, że to zbędna infomacja fabrycznie wsadzone kenda 35c a mieści 40 1 Cytuj
LordCynamon Napisano 11 Stycznia 2024 Autor Napisano 11 Stycznia 2024 Jeździłem Revoltem, cały sezon. Niby okej, ale Bianchi oferuje więcej np. GRX i w moim mniemaniu lepiej się na nim czuję. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi