Gość xc comp Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia Witam wszystkich powiedźcie mi czy za cienka tarcza ma.wplyw na zakres łapania hamulca na manetce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 uzurpator Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia W hamulcach mechanicznych - tak. W hamulcach hydraulicznych - niekoniecznie, jedynie w przypadku mocno zużytej tarczy i klocków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 KNKS Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia Przy hamulcach hydraulicznych, to bardzie grubość klocków jest odpowiedzialna za zwiększanie skoku jałowego klamki hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Gość Xc comp Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia Mam nowe klocki i zajechane tarcze ok 1.1 1.2 mm mierząc on liniału a powinny mieć od 1.6 do 2 mm . Zamówione nowe rotory zdam raport jak wymienię na nową tarcze. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 leon7877 Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia Tarcza hamulcowa o większej grubości może wpływać na pewne aspekty pracy hamulca, zwłaszcza jeśli chodzi o jego wydajność i modulację. Grubsza tarcza może pomagać w lepszym odprowadzaniu ciepła, co może być istotne w trakcie długotrwałego hamowania, na przykład w zjazdach górskich. Jednak zakres łapania hamulca na manetce zazwyczaj zależy od samego układu hamulcowego, a nie bezpośrednio od grubości tarczy. Manetka reguluje siłę hamowania, a tarcza decyduje o samym efekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość xc comp
Witam wszystkich powiedźcie mi czy za cienka tarcza ma.wplyw na zakres łapania hamulca na manetce ?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi