krzysiek888 Napisano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Witam, w poprzednim sezonie postawiłem na rower fitness, dokładnie meride speeder 400. Wcześniej przez krótki czas testowałem szose, w tym czasie złapałem zajawkę. Gdy testowałem szose to strasznie mi przypasował baranek, zaś sam fiitness był dosyć niewygodny, choć lepiej tłumił drgania niż szosa, co oczywiste. Postanowiłem sprzedać fitness, uznałem, że jest dla mnie nie do końca odpowiedni, postanowiłem, że wybór padnie na rower gravelowy, który rozważałem przed kupnem meridy. Na pewno chciałbym w nowym rowerze mieć sztywne osie, to dla mnie podstawa, kaseta 2x10, którą miałem w meridze była według mnie lepsza niż kasetą 1x11, którą miałem okazje testować, w chwili obecnej przemawia do mnie model kross esker 5.0, w wersji apex jest kaseta 1x11, zaś w wersji grx jest 2x10, pytanie czy warto dopłacać, jesteście w stanie mi polecić jakieś modele w promocji, są lepsze ceny przed sezonem czy raczej to nie ma różnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Ok 4500 z wysyłem. https://www.bike-mailorder.com/ns-bikes-rag-2-road-gravel-plus-700c-silver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Kellys Soot 50 na grx 2x11 za około 5600-5700 zł Romet Aspre 2 lub Boreas 2 GRX też można znaleźć za 5500-5600 Na niemieckich stronach Radon Regard 7.0 za około 1000-1100 eur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek888 Napisano 1 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia Romet Aspre 2 lub Boreas 2 GRX stoi na osprzęcie GRX tak samo jak Kross Esker 5.0 GRX, wszystkie te rowery mają hydrauliczne hamulce, sztywne osie, karbonowe widelce, mam wrażenie, że w rowerach za 5-6 tysięcy to już będzie standard. Pytanie czy dla mnie przeciętnego zjadacza zrobi to jakąkolwiek różnice, pytanie czy dla mnie lepiej nie będzie wybrać wygodniejszy rower i taki, który mi się bardziej podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia No ale sam napisałeś: 14 godzin temu, krzysiek888 napisał: Na pewno chciałbym w nowym rowerze mieć sztywne osie, to dla mnie podstawa, kaseta 2x10, którą miałem w meridze była według mnie lepsza niż kasetą 1x11, którą miałem okazje testować więc takie propozycje w okolicach Twojego budżetu, czyli 5 tys. zł dostałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi