Pawelekgit Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 Witam. Jest zima, sezon rowerowy raczej martwy dla większości rowerzystów, ale z racji korzystnych warunków do jazdy zauważyłem, że kupiony w lecie Woom 2 robi się za mały dla córki. W związku z tym chciałbym się poradzić w sprawie kupna jakiegoś większego roweru. Woom powiem szczerze mistrzostwo świata, już za trzecią próbą nauczania córka zaczęła sama jeździć. Rower z racji wagi pewnie miał w tym swój udział. Jedno co w Woomie nie do końca mi się podoba to przełożenie. Na prostej drodze córka kręci jak młynkiem do kawy. Z tego co się orientowałem w woomie 3 jest podobny problem, ale jest też Woom 3 automagic, który ma dwa biegi zmieniające się automatycznie. W pierwszej kolejności chciałbym prosić o jakieś opinie, jeśli ktoś miał styczność z tą wersją napędu. Chciałbym wciąż kupić rower lekki, ale żeby dało się nim pojeździć trochę szybciej, bo osiągając prędkość około 12-14 km/h córka szybciej jechać nie jest w stanie i momentami uślizgują jej się stopy na pedałach. Słyszałem np. jeszcze o rowerach kubikes czy frog. Ciężko niektóre zobaczyć w sklepach do których mam dostęp. Proszę o jakieś porady co kupić. Budżet nie jest sztywny, podałem z faktu poprawnej nazwy tematu. Za wszelką pomoc będę wdzięczny. Ps. Córka 4 latka skończy w lipcu, wzrost około 105-107 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 (edytowane) Zerknij Puky ls pro 18. Będzie jeździł szybciej z racji większych kół Ale wszystki przez Ciebie wspomniane mają lepszą geometrię niż Woom'y. Moje dzieciaki przy takim wieku i wzroście zaczynały ujeżdżać 20 calowego Authora Cosmic'a. Edytowane 30 Grudnia 2023 przez Maciek.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 (edytowane) Starszy syn miał Superior FLY, teraz ujeżdza go młodszy syn. Rzuć okiem na Specialized Jett. Występuje na kołach 16 i 20''. Tu z jakiejść wrzutki można poczytać. https://www.pepper.pl/promocje/specialized-jett-16-677245 Edytowane 30 Grudnia 2023 przez mareckiabc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi