trendyfendi Napisano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 Cześć, dostałem pod choinkę klucz dynamometryczny o zakresie 2-24 nm i tutaj mam pytanie jak go przechowywać ? Czy powinien być ustawiony na 2nm czy poniżej 2nm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 Na minimum jakie da się ustawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 Zjechany na sam dół i z otwartym sprzęgłem oraz najlepiej w jakimś futerale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 Tak jak chłopaki napisali. Ale mam pytanie - w zestawie nie było instrukcji? Nawet najtańsze klucze mają informację o przechowywaniu chociażby na opakowaniu... Przecież odpowiedzi na forum musisz przeczytać tak samo, jakbyś czytał papierową instrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trendyfendi Napisano 29 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 Jest instrukcja. Mówi o tym aby przechowywać z ustawieniem minimalnego momentu. Stąd moje pytanie czy min. momentem jest 2nm czy poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 To jakaś głupia ta instrukcja, bo te klucze przechowuje się rozkręcone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trendyfendi Napisano 29 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 instrukcja od dość popularnego Mighty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziva Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 Ja rozkręcam do oporu, a potem daję gdzieś 1/8 obrotu w prawo, żeby był luz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia To nie ma większego znaczenia, czy klucz będzie całkowicie rozkręcony czy ustawiony na 2 Nm. Chodzi o to, żeby sprężyna nie była mocno ściśnięta. Bo wtedy na skutek dużych naprężeń wewnętrznych może się odkształcić i dokładność pomiaru spadnie. Przy 2 Nm naprężenia są stosunkowo niewielkie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi