kamilguti Napisano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 (edytowane) Cześć, Do tej pory jeździłem na rowerze Scott Aspect 710, głównie miasto + trasy leśne. Opony miałem schwallbe 2,25". Teraz chciałbym przesiąśc się na coś z barankiem. Nastawiam się na trasy szosowe (mieszane gładkie i łatane)/ ścieżki asfaltowe / lekkie trasy poza asfaltowe. 184cm wzrostu, przekrok 83cm. Myślałem tutaj o Gravelu z geometrią endurance jak najbliżej, lub o endurance. Na ten moment wygrywa już Unibike Geos (mam go dostępnego w sklepie). Wrzucę tam nawet opony 28c dla szosowych wypraw. Pytanie tutaj jescze jakie aspekty powinienem brać pod uwagę przy kupnie takiego roweru ? Szukam roweru nowego i używanego. Moje typy, proszę o dodatkowe podpowiedzi. Budżetu nie chciałbym już zwiększać: 1. Unibike Geos, 2. Rose Backroad AL 3. Rose Raveal (uzywany. endurace) Edytowane 28 Grudnia 2023 przez kamilguti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kik Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia Byłem w takiej samej sytuacji jak Ty. Kupiłem geos. Rower śliczny, lekki, cudo. Sprzedałem po roku i przejechaniu kilkuset kilometrów. Wróciłem do prostej kierownicy i wyleczyłem się z gravela. Co nie znaczy że tak będzie w Twoim przypadku. Geos bajka jak w tej cenie. Rose nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi