irowerem Napisano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2023 Witam, posiadam ten rower https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-romet-boreas-1-2020-pd21206/ W jaki sposób mogę mieć bardziej wyprostowaną pozycję? Niestety nie mam doświadczenia w tej kwestii, jaki mostek by tu pasował? Chciałbym ogólnie nie być taki pochylony, czy to jest wykonalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2023 Na początek odwróć ten co masz, zyskasz pewnie jakieś 1-2cm. Jak mało to wsadzić możesz cokolwiek, z takim czy innym wzniosem. Nawet mostek regulowany, jak nie wiesz jaki chcesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2023 Nie wiem czy już nie ma mostka na + z tego co widać na zdjęciach to romet daje tak w standardzie. Ewentualnie w ZAKRESIE możesz przesunąć trochę siodełko do przodu - ale to też minimalna zmiana. Szczerze - jak dla mnie to po prostu musisz się "przyzwyczaić". Może trochę porobić przez okres zimowy jogi i innych ćwiczeń rozciągających. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2023 Kierownica ze wznosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2023 Po pierwsze kupiłeś rower o sportowej geometrii więc ćwiczenia rozciągające szczególnie ud są bardzo wskazane. To nierozciągnięte uda odpowiadają za bóle kręgosłupa przy pochyleniu. Podnieść pozycję możesz np. takim mostkiem: https://rowerplus.pl/mostki-ahead/7399-bbb-highrise-bhs-25-mostek-318-mm.html?s=0 lub kierownicą: https://www.specialized.com/pl/pl/kierownica-hover-alloy---wznios-15-mm-plus-flare/p/155205?color=231077-155205 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2023 Mi po powrocie na rower najbardziej w pochylaniu przeszkadzał bebzon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2023 Po co ci rower z barankiem, o sportowej geometrii, skoro chcesz podnosić kierownicę ? Sprzedaj i kup sobie trekkinga 🙄 Ewentualnie jakiegoś Silex'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2023 Boreas to właściwie przełaj przebrany za gravela (bo taka moda), więc nie dziwi mnie, że komuś na nim nie wygodnie. Trzeba zrobić to co koledzy wyżej napisali: mostek do góry, ćwiczenia, kierownica, w ostateczności zmienić rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi