pecio Napisano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2023 Mam wielką prośbę. Na OLX jest akcja nakarm psa. Nic nie kosztuje wystarczy kliknąć nakarm psa , wybrać "biedną sierotkę" i przysłużyć się sprawie. Wielkie dzięki !!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2023 Klikamy Panowie, 30 sekund roboty... https://nakarmpsa.olx.pl/?utm_source=olx&utm_medium=promocategory&utm_campaign=nakarm_psa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2023 Na końcu są kotki 🙂. Zrobione z kompa i telefonu. Z domu też kliknę 😉. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 14 Grudnia 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2023 Ja karmię od pierwszej edycji tej akcji. Bardzo pozytywne przedsięwzięcie. No i reakcja mojego psa po tym jak po kliknięciu z głośników leci "hau hau" zawsze bezcenna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2023 F**k yeah! Jesteśmy zajepsiści! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 15 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2023 Można jeszcze oprócz tego zrobić małą donacje finansową. Fajnie też ,że parę futrzaków znalazło przy okazji nowe domy.😻 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2023 Moje serducho skradł kot Uszko, karmiłem go codziennie. I jak widać nie tylko moje, bo jest jednym z tych, które znalazły nowy dom! Gdybym tylko miał warunki, to ze dwa koty i psa bym pewnie adoptował, bo ja to strasznie "zwierzęcy" jestem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 15 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2023 Ja mam adaptowane dwie dziewczyny i uratowanego chłopaka ( siłą odbity od bardzo złego bacy). Nie wykluczam pod wpływem jakiejś sytuacji przygarnięcia kolejnego psipsiaka. Osobiście nie wyobrażam sobie domu bez kanapowych okupantów.😁A intensywnie karmiłem outsaiderów czyli Pika i Arniego . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 5 Stycznia Udostępnij Napisano 5 Stycznia (edytowane) Haha, nie widzialem tego wątku ale karmiłem te zwierzaczki po info z innego źródła. psy i koty. Był taki myk - cookies. Codziennie karmiłem całą sforę 🤣 Edytowane 5 Stycznia przez dfq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 5 Stycznia Udostępnij Napisano 5 Stycznia Za dzieciaka miałem dwa psiaki. Potem kotka i od niej jakoś tak z 4 inne futrzaki. Niestety po jakimś czasie każdy nowy chorował i trzeba było usypiać. Jakiś szajs się przyplątał i weterynarz kazał odczekać z 2-3 lata. Zadzwoniła po tym czasie akurat znajoma z przysiółka Kasiny Wielkiej i tak przywiozłem błąkającą się kicię. Jakaż krzyżówka dachowca z persem. Jest już z 15 lat i zbliża się nieuniknione aczkolwiek nadal trzyma się skubana dzielnie. Poza początkowym szczepieniem i sterylizacją nigdy na nic nie chorowała. A co do akcji to wnerwia mnie sam fakt, że trzeba takową robić. Psiaki i koty powinny mieć full opcję ciepła i jedzenia biorąc pod uwagę ile przesrywa się kasy na bzdety w miastach i tak dalej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 6 Stycznia Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia Mnie bardziej wkurza jak rodzice muszą zbierać pieniądze na leczenie dziecka ratujące życie, bo pazerne firmy farmaceutyczne chcą za te leki jakieś chore pieniądze. Niestety, żyjemy w świecie gdzie silni żerują na słabych. Światem rządzą koncerny, a dla nich jesteśmy tylko maszynkami do robienia pieniędzy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 6 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia Żyjemy w chorym świecie. Ale to wynika z naszej " pokręconej" natury. Jedni jak Konrad kochają i cierpią za miliony , inni z pazerności własnych rodzonych dziadków potrafią sprzedać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia (edytowane) 2 godziny temu, sznib napisał: Mnie bardziej wkurza jak rodzice muszą zbierać pieniądze na leczenie dziecka ratujące życie, bo pazerne firmy farmaceutyczne chcą za te leki jakieś chore pieniądze. Niestety, żyjemy w świecie gdzie silni żerują na słabych. Światem rządzą koncerny, a dla nich jesteśmy tylko maszynkami do robienia pieniędzy. Zgadza się ale też zwróć uwagę na to co często mówią rodzice o przykładowo refundacji leku gdzie wokół nas wszyscy to robią a my nie. By było rowerowo na chwilę w tym temacie jak już to ani razu jeszcze nie korzystałem z NFZ-tu. Wszystko prywatnie. Raz głęboko rozciąłem na rowerze rękę, zszyli w szpitalu i idę po 3 tyg do 1 kontaktu do ośrodka na zdjęcie szwów. Ok, nie zrobią to mnie wysłali na Szwedzką w Krakowie. Pytam się o jakiś papier to mi mówi, że wypis ze szpitala styknie. Na miejscu kazali mi sobie ten wypis wsadzić bo potrzeba skierowania na piśmie. Wnerwiony mówię, że godzinę temu przysłała mnie tu lekarka i, że to pierdoła jest. Nic nie dało i musiałem zapłacić ponad stówę za zdjęcie 3 szwów co trwało chwilę. Dziś bym zrobił taką awanturę, że zapisali by sobie tą datę w kalendarzu. Dymają nas bo niestety kładziemy po sobie uszy i się dajemy. A co do piesków to często jadę wsiami i czasem mam ochotę zejść z roweru, wejść na podwórko i komuś prz#$@lić. Są psy agresywne i rozumiem ale jak widzę małe kundelki jeszcze z długim włosem w jakim one są stanie na jakim łańcuchu a dom ma ogrodzenie to ... no nie będę się denerwował. Edytowane 6 Stycznia przez Tyfon79 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 6 Stycznia Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia Psy łańcuchowe przy budach są agresywne bo... są przy budach. Jak całe życie maja jedynie przestrzeń na jaką pozwala długość łańcucha to nic dziwnego że im odbija. Niestety, na wsiach wciąż bardzo często pies jest tanim odpowiednikiem "alarmu", niczym więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia Jak śpiewa Kasia Moś w pięknej piosence z tekstem Artura Andrusa i muzyką Kuby Badacha: Serce trzymane na łańcuchu ... boli. Miałem w życiu kilka psów (o kotach nie wspomnę, bo tych było znacznie więcej), wszystkie to były znajdy, przybłędy z ulicy, zwykłe kundelki i nie wyobrażam sobie, by pies nie mógł mieszkać w domu, nie mówiąc już o trzymaniu go na łańcuchu przy budzie. Nie rozumiem też ludzi, którzy płacą grube pieniądze za rasowe psy z hodowli, podczas gdy jest tyle zwierząt w schroniskach, które czekają na nowe domy. Aktualnie mam jednego znajdę (w przeddzień Wigilii minęło pięć lat jak jest u nas) i tak wdzięcznego psa jeszcze nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 9 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia (edytowane) Zostawię to bez komentarza https://www.facebook.com/Krakowskie.Towarzystwo.Opieki.nad.Zwierzetami/posts/776058281229194?ref=embed_post Edytowane 9 Stycznia przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia Ja już nawet nie czytam o takich akcjach bo wzbiera we mnie taka złość, że bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia bym robił dokładnie to samo co tym zwierzętom. Tego przywiązał bym tak samo do budy, zakneblował mordę, związał ręce i jeszcze polał wodą i wio do budy. Ogólnie wyrazy podziwu dla inspektorów bo ja bym nie dał rady. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urmom Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia (edytowane) Ja też nie mogę takich rzeczy czytać. Jakim to trzeba być po..em, żeby znęcać się nad zwierzętami czy dzieciakami. A jak na złość co drugi taki temat na portalu info mojego miasta. Zastanawiam się co się dzieje z ludźmi? Czy kiedyś było mniej takich informacji? Czy ludziom mniej odwalało? Skala skatowań noworodków jest porażająca. Tłumaczę sobie tylko, że niestety nie wszystkich da się uratować i zapewnić godne życie 😔 Edytowane 9 Stycznia przez urmom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 9 Stycznia Mod Team Udostępnij Napisano 9 Stycznia To zobaczcie to: https://www.facebook.com/reel/395076043087673 I duża wina jest po stronie sędziów, bo takie bulwersujące wyroki wydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 10 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia U mnie takiej niewyobrażalnej krzywdy doświadczają. Czasami zastanawiam się czy nie za bardzo się nad nimi znęcam . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 10 Stycznia Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia Ten z tyłu prawie taki sam jak mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 10 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia (edytowane) @sznib może syn nieślubny mojego dziadziusia? Ale alimentów nie będę płacić.😁e Edytowane 10 Stycznia przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 19 Stycznia Udostępnij Napisano 19 Stycznia W dniu 9.01.2024 o 12:42, sznib napisał: I duża wina jest po stronie sędziów, bo takie bulwersujące wyroki wydają. To jest ostatni szczebel w tej drabince a najczęściej winni są sąsiedzi i tak dalej. Tu masz jak na dłoni przykład jak to wygląda u wsioków tym razem w górach. Od A do Z czyli wszystko dookoła ma to gdzieś a chłop co zgłosił ma jeszcze pod górę. Poza tym wybacz ale po takich widokach mnie naprawdę zupełnie nie zadowala, że takie ścierwo będzie miało lepiej od zwierząt, którym zgotował taki los. Nie można podczas interwencji podejść do takiego i po prostu pałą przez łeb tak by spadł więc dla mnie kara finansowa i to nieunikniona jest najlepszym rozwiązaniem. Puścić gnoja z torbami to powinno być dewizą w takich sprawach. Jak widzisz sprawą zajmują się kobity... a powinny być rosłe byki nawet w kominiarkach z opcją prawną na danie po mordzie. Bo jak tu nie dać jak widzisz co widzisz na przykładzie nawet tej krowy. To wręcz powinno być wskazane a nawet jak nie to sędzia powinna spuszczenie manta potraktować jako część kary. A tu nie wpuści, podskakują i ceregiele jak znam życie przez cały dzień i kolejne; 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urmom Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia W dniu 10.01.2024 o 12:24, pecio napisał: U mnie takiej niewyobrażalnej krzywdy doświadczają. Czasami zastanawiam się czy nie za bardzo się nad nimi znęcam . Niesamowicie. Gdzie pychotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 20 Lutego Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego Majusia odsypia nocną zmianę.... Pilnuje aby żaden kot nie robił przyczajki koło trenażera na biednego chomika😁 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi