IceNuke Napisano 24 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 Tak zrobiłem, wkręciłem śrubę inaczej się nie dało. Abstrahując, naciąg moim zdaniem podobny albo nawet gorszy niż w starym clarisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 Skróć łańcuch o jeden link. Jednak cały czas wydaje mi się że źle zamocowałeś przerzutkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz50 Napisano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2023 j.w. źle zamontowana przerzutka KLIK (powoduje to również słabe napinanie łańcucha😉) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pgreaves Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca (edytowane) Cześć wszystkim. Czy przedstawione tutaj modele przerzutek tylnich (RD-5701GS, RD-M772 SGS, RD-M592 SGS) będą działały również z klamkomanetkami szosowymi? Wybaczcie laickie pytanie, ale wolę się upewnić. Pacjent to Trek Domane AL2 3 generacji. To moja pierwsza szosa, jeżdżę nią po asfalcie i różnej jakości szutrach/leśnych drogach. I tak jak sam Claris działa tam bardzo dobrze (nie czuje absolutnie potrzeby wymiany) i przełożenia mi pasują (kaseta 11-32, korba 50-34), to niestety problemem jest latający łańcuch w terenie, obijający się o ramę. Stąd pomysł na wymianę tylnej przerzutki. Czy sama wymiana na w/w modele jest plug n play + regulacja? Pozdro Edytowane 2 Czerwca przez pgreaves Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Tak, te przerzutki mają ciąg kompatybilny ze starym ciągiem szosowym/mtb. Weź tylko pod uwagę, że tych trzech tylko 105-ka ma śrubę baryłkową, więc jeśli przy manetkach, na ramie lub na pancerzu nie ma (tego nie wiem), to nie będzie wymagać dodatkowego regulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pgreaves Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Śruba baryłkowa jest tylko na przerzutce, więc pójdę raczej w 105-ke. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi