Kuba_rowery Napisano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2023 Witam piszę z prośbą o doradzenie mi w wyborze roweru już mam parę rowerów enduro za sobą lecz teraz chciałbym kupić rower o większym skoku pomiędzy 190-200mm wydaje mi się że chciałbym coś w stylu zjazdówki lub freeride lecz mam ograniczony budżet bo jest to 12 tysięcy złotych pomimo że jest wiele rowerów w tym budżecie z moimi wymaganiami jakimi jest duży skok to nie mogę się zdecydować na konkretny i prosił bym o radę jaki rower bym mógł kupić z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 Canyon Torque, trochę więcej niż 12k. Są edycje bikeparkowe z dwupółkami, z tyłu masz dostępne co prawda tylko 175mm ale fajnie zarządzane. Generalnie celujesz w nieco wymarłą kategorię. Są jakieś Dartmoory ale ich waga 19kg to wg mnie ostre przegięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba_rowery Napisano 12 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 No taka waga to dla mnie za dużo ale dziękuję za odpowiedź i popatrzę za canyonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2023 Torque jest obsługiwany przez damper o wymiarach 250x70. Jeśli rama na to pozwoli i nie będzie kolizji można się pokusić o 250x75 co powinno dać mu około 185mm lub ciut więcej. Cena co prawda jest wyższa niż 12k ale moim zdaniem warto się zainteresować, tym bardziej, że dostajesz mulleta w tej cenie. Ale sa też wersje 27,5 z jednopołką z przodu i 180mm skoku, jeśli to zeb to da się go wyciągnąć na 190, plus to o czym gadałem wcześniej i masz rower prawie 190/190. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2023 PS: Nie należy zapominać jeszcze o Propainie Spindrit: 180mm obsługiwanych przez damper 230x65, więc więcej nie wyciągniesz z tej ramy ale ten skok jest w tej ramie dobrze zarządzany. Sama marka mnie nie przekonuje, jestem wobec niej obojętny, dużo małolatów używa tego do linii al'a dirtowych, duże hopy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi