TheJW Napisano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2023 (edytowane) Próbuję znaleźć różnice pomiędzy kółkami do przerzutek M8100 (Y3FW98010) i M9100 (Y3FA98090), ale poza dwukrotnie wyższą ceną tych drugich i kształcie blaszek uszczelniających/separujących nie mogę dopatrzyć się niczego więcej. Czy te od M8100 mają taką samą grubość i średnicę otworu jak dedykowane M9100 i będą kompatybilne? Akurat kółka przerzutki MTB nie są w mojej opinii elementem potrzebującym cudownej jakości łożysk, które na sucho będą kręciły się dłużej, niż zamierza grać WOŚP. Nie widzę więc sensu płacenia 2x więcej za napis XTR...NA PUDEŁKU. Pytanie bonusowe - macie jakieś sprawdzone, aluminiowe kółka do przerzutki M9100? Niekoniecznie od AB czy Garbaruka, bo tam płaci się głównie za markę. Edytowane 11 Grudnia 2023 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 Kółko prkwadzące ma w xtr łożysko ceramiczne. Inne są też śruby mocujące w xt i xtr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 12 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 (edytowane) Ta, śrubki wyfrezowane w połowie dla oszczędności 0,5g na dwóch sztukach. Łożysko ceramiczne... 😂🤦♂️ Czyli w wymiarach, luzie bocznym i innych takich różnic nie ma i śmiało mogę wrzucić kółka M8100 do przerzutki XTR? Edytowane 12 Grudnia 2023 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 Heh, jednak nie są ceramiczne. Te same dwurzędowe łożyska kulkowe co w M9000. Mogę Ci zmierzyć wymiary kółek do M8000 jeśli reflektujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 Kółka z 8100 pasują do 9100. W 9100 masz inne talerzyki i dłuższą ośkę ale średnice są takie same i finalnie wszystko jest kompatybilne. Górne 8100 dół 9100 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi