silemt Napisano 10 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2023 Witam. Mam stary rower z piwnicy dziś wyciągnięty, napompowałem koła, ale zauważyłem, że niektóre szprychy są wyciągnięte, próbowałem je z powrotem włożyć na swoje miejsce, ale dokręcając one się wyciągają z piasty i tak i pytanie czy jeśli koła nie są mocno scentrowane, tylko troszkę na boki chwieje kołem, minimalnie bardziej niż w ,,normalnym" kole, to czy z 2-3 szprychami wyciągniętymi w kilku miejscach dam radę trochę pojeździć, czy przy pierwszej jeździe może coś się wydarzyć? To znaczy, pewnie może, ale czy jest szansa, że chociaż zdołam wyjeździć resztkami siły z 10km a może ze 100km nawet, zaznaczę, że chcę jeździć powoli, z 10km/h. Chcę przyoszczedzic na naprawie, by w zimę mieć czym dojechać do sklepu itp. Z góry dziękuję za pomoc : ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 10 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2023 Niewidzialna ręka wolnego rynku powie ci podczas przejażdżki czy potrzebujesz nowego koła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 10 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2023 Dokładnie życie to nie socjalizm - za usługi to się płaci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 10 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2023 Wsiadaj i jedź, jechać na pewno się da, tylko będą padać kolejny szprychy i z tym należy się liczyć, skoro już kilku brakuje. Ale, nie wiem jak rozumieć ten fragment. Godzinę temu, silemt napisał: to czy z 2-3 szprychami wyciągniętymi w kilku miejscach dam radę trochę pojeździć, Co oznacza że szprycha jest wyciągnięta w kilku miejscach? Wyciągnięte, tj. wypadnięta to ona może być tylko z nypla, no albo piasty jak główka się urwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 10 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2023 (edytowane) O rzesz w mordkę jeża jaki wykop. 😉 To by było takie piękne, wyciągasz stary rower z piwnicy, zakurzony, bez serwisu, zastany, pompujesz opony i w drogę do biedry po świąteczne zakupy, nic że koła biją, szprychy luźne, smar na kulkach gęsty jak smalec w lodówce, łańcuch nie widział słońca jak świnia nieba, ale co tam, zapytam gości co bardziej w temacie czy moszna. Pozdrow'er 😉😘 Edytowane 10 Grudnia 2023 przez Sobek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi