lukasz_w Napisano 10 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2023 Cześć Czy ktoś miał okazję kupować w tym sklepi e internetowym? https://magnumoo.com/product-category/bikes/mountain-bikes/ Ceny atrakcyjne. Płatność kartą kredytową więc gdyby coś poszło nie tak to charge-back.... Wciąż mam jednak opory przed kupnem roweru.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2023 (edytowane) Ej, coś się stało z forum? Wszystkie moje dzisiejsze wcześniejsze wpisy zniknęły. O.k., odpowiem jeszcze raz na to pytanie - sklep nie wygląda na legitny, ja bym tam nie kupował. Normalne, legalnie działające sklepy internetowe w Niemczech mają wiele rodzajów płatności, w tym Klarna, co jest dla mnie takim znakiem rozpoznawczym legalności sklepu. Jak widzisz takie coś to jest o.k.: Ten linkowany przez ciebie sklep tak nie wygląda, płatność tylko kartą kredytową jest pierwszym podstawowym znakiem lewego sklepu Edytowane 11 Grudnia 2023 przez Greg1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 (edytowane) Analizatory wykrywają stronę jako phishing. Stoi od 27 lipca tylko po to, żeby wyciągać od naiwnych dane kart płatniczych. Prawie dałeś się złapać autorze. Edytowane 12 Grudnia 2023 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor182 Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia Ja się naciąłem, pospieszyłem się i tam złożyłem zamówienie na rower... strona wyglądała legitnie. Ewidentny scam - walczę żeby odzyskać kasę ale bezie ciężko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agamon23 Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia Czy ktoś dostal zamówienie z tego sklepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor182 Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia W dniu 24.01.2024 o 19:25, Agamon23 napisał: Czy ktoś dostal zamówienie z tego sklepu? ja złożyłem zamówienie ale anulowałem, kasy nie chcą oddać. Liczę na chargeback z banku ale może być słabo. Sklep to ewidentny wałek - nic tam nie kupujcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia @Wiktor182 nie licz na zwrot . Nie wiem czy wiesz na jakiej zasadzie działa chargeback . Bez potwierdzenia z drugiej strony raczej nie ma szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muros Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia Ja też zamówiłem i zapłaciłem za rower na magnumoo, roweru nie otrzymałem i nie chcą zwrotu pieniędzy, czy ktoś ma jakieś informacje lub podobny przypadek, Ja też zamówiłem i zapłaciłem za rower na magnumoo, roweru nie otrzymałem i nie chcą zwrotu pieniędzy, czy ktoś ma jakieś informacje lub podobny przypadek, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia W grudniu pisałem, że ten sklep to jakaś lewizna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor182 Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia 20 godzin temu, pecio napisał: @Wiktor182 nie licz na zwrot . Nie wiem czy wiesz na jakiej zasadzie działa chargeback . Bez potwierdzenia z drugiej strony raczej nie ma szans. No tak ale co mogę zrobić? Złożyłem reklamację i czekam. Zgłoszę jeszcze na policję dla formalności i ostrzegę kogo mogę w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia A pisaliśmy w grudniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia (edytowane) @Wiktor182 na policję możesz zgłosić. Od razu napiszę jaki będzie tego skutek. Po jakimś czasie otrzymasz urzędowe pismo - " z powodu nie wykrycia sprawców sprawa została umorzona " Reklamację też możesz składać ale do sklepu porządnego a nie " do hakerów". Taki jest finał łakomiąc się na nie realne okazje, bez prześwietlenia sprzedawcy. Moja rada- jak płaciłeś kartą . Kartę zastrzeż i do kosza. Wystąp o nową. I ciesz się , że tylko tyle straciłeś. Edytowane 30 Stycznia przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor182 Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia tak, karta zablokowana w pierwszej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia (edytowane) Uff...... to tyle chociaż dobrego zrobiłeś. Do bezpośredniego płacenia kartą lepiej zrobić wirtualną przedpłaconą - to tak na przyszłość. Edytowane 30 Stycznia przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor182 Napisano 26 Lutego Udostępnij Napisano 26 Lutego W dniu 30.01.2024 o 08:15, Wiktor182 napisał: No tak ale co mogę zrobić? Złożyłem reklamację i czekam. Zgłoszę jeszcze na policję dla formalności i ostrzegę kogo mogę w necie. No odrzucili charge back, także nic nie wyszło . Po cholerę jest ta usługa w ogóle ? i jeszcze kazali czekać 30 dni jakby od razu nie mogli tego odrzucić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 26 Lutego Udostępnij Napisano 26 Lutego Bo charge back działa jak kupujesz u uczciwych sprzedających , którzy w razie potrzeby POTWIERDZĄ zwrot. Jak ktoś Ciebie wydymał to nie licz ,że potwierdzi jeszcze zwrot środków. Tak działa ten mechanizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor182 Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego no tak, ale zdajesz sobie sprawę jak to idiotycznie brzmi, przy uczciwym sprzedawcy nie trzeba robić chargebaack - po prostu odda Ci kasę. W necie jest mnóstwo artykułów na portalach finansowych na jedno kopyto o tym jak działa charge back i nikt się nie zająknie o tym że potrzebne jest potwierdzenie sprzedawcy. Wszystko jest opisane w stylu: karta to świetne zabezpieczenie w zakupach on line, wystarczy napisać do banku i pieniądze wracają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor182 Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego AKTUALIZACJA: Bank oddał kasę , czyli dostałem negatywną odpowiedz na mój wniosek reklamacyjny a kasę przelali - także nie wiem o co chodzi...ale się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
girek Napisano 1 Marca Udostępnij Napisano 1 Marca Jeszcze się okaże, że za tydzień rower przyjedzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi