Ten.co.nieumie.w.rower Napisano 10 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2023 Zastanawiam się nad zamówieniem nowych opon -Opona tylna CONTINENTAL Kryptotal-RE Enduro o szerokości 2,6 cala -Opona WTB Vigilante Light High Grip o szerokości 2,5 cala moje pytanie polega na tym że nie wiem czy opony muszą być takie same i czy jak wcześniej miałem opony o szerokości 2,35 cala to czy mogę wstawić szersze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 10 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2023 Jeśli Ci widełki tylne i amortyzator na to pozwolą to możesz mieć szersze. Zmierz sobie odległość z boku opony i nad oponą w najwęższych miejscach i zobaczysz. Pamiętaj, że musi zostać minimum 5 mm po bokach i nad oponą luzu na błoto i jakieś ewentualne bicie opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ten.co.nieumie.w.rower Napisano 10 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2023 Okej dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 10 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2023 Raczej widuję się szerszą oponę z przodu niż z tyłu. Wynika to i z faktu, że zwykle widelec mieści szerszą, ale też i z potrzeby lepszego tłumienia i przyczepności z przodu. Nie jest to jednak 11 przykazanie. Można oczywiście mieszać producentów, ale wtedy trudno mieć pewność, że przednia się będzie przynajmniej lepiej kleić, a tylna rzeczywiście będzie mocniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi