bliitz Napisano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 Cześć Czy ktoś posiada w swoim rowerze klamki sram red i może mi pomóć w rozwianiu wątpliwości "ten typ tak ma"? Kupiłem nowego grail cfr axs i mam problem z grzechoczącymi manetkami. Słychać to wyraźnie na filmikach które podlinkowałem w poście na https://www.reddit.c..._levers_rattle/ Odesłałem klamki do canyona na reklamację i niestety dziś otrzymałem odpowiedź, że reklamacja została odrzucona bo to normalne w tych manetkach, że tak grzechoczą. Pierwszy raz mam rower na osprzęcie sram ale ciężko mi uwierzyć, że topowa grupa grzechocze jakby miała się zaraz rozpaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 Reda może nie mam, ale Rival AXS żadnych dźwięków nie wydaje a mam go już prawie dwa lata - właśnie upewniam się pacając je na różne sposoby w pokoju. Manetka MTB od Srama też nie, mechaniczna i AXS również. Stary mechaniczny 11 rzędowy Force również nie klekotał. Nawet 5 letnia Ultegra Di2 skrzypnie jedynie gdy ją teraz macam, podczas jazdy jej nie słychać. Ostatnie klekoczące manetki jakie miałem to Dual Controle od Shimano, ale to już starożytność. Oraz 8 rzędowa grupa 105. To już nawet prehistoria. Jeżeli to faktycznie coś w klamkomanetkach to normalne chyba nie jest. Chociaż one są tak proste, że nie wiem co tam może latać. To na pewno one? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bliitz Napisano 7 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 Tak jestem pewien, że to klamki. Wystarczy, że je złapie i jest cisza. Na moje oko i ucho to te przyciski które służą do zmiany przełożeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bliitz Napisano 12 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 Oficjalna odpowiedź od canyon polska, ten typ tak ma. Klamki wracają nie naprawione, reklamacja odrzucona przez canyon polska, nawet się nie pofatygowali wysłać ich do producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 to napisz bezpośrednio do producenta jaka sytuacja i np. do canyon na Niemcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bliitz Napisano 12 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 Tak, dowiaduje się jak zgłosić reklamacje bezpośrednio do srama i napisałem też do canyon hq. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 OEMy generalnie ciężko zgłosić do producenta, ale zdarza się, że pomagają w ramach CSAT/goodwill, więc spróbować nie zaszkodzi. Co w temacie mogę dodać to to, że moje mechaniczne 105-tki też trzeszczą na nierównościach jakby były połączone jedynie kawałkiem drutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi