rykarol Napisano 6 Grudnia 2023 Napisano 6 Grudnia 2023 Cześć! Szybka prośba o wskazówkę na podstawie własnego doświadczenia 🙂 Czy ktoś z Was użytkuje e-bike Winora (konkretnie model Sinus) i mógłby się wypowiedzieć na temat różnicy w rozmiarach 56 oraz 60? Dzięki z góry! Cytuj
Mihau_ Napisano 6 Grudnia 2023 Napisano 6 Grudnia 2023 5 godzin temu, rykarol napisał: i mógłby się wypowiedzieć na temat różnicy w rozmiarach 56 oraz 60? Masz to dokładnie opisane w tabeli z geometrią roweru. Cytuj
rykarol Napisano 8 Grudnia 2023 Autor Napisano 8 Grudnia 2023 (edytowane) Może inaczej zapytam. dotyczy to roweru trekkingowego, rama męska obecnie mam Kross serii Trans rozmiar L, który jest idealny. jego wymiary: dlugosc rury podsiodłowej 53cm Efektywną dlugosc gornej rury 58,5 cm reach 410mm -kalkulator winory pokazuje mi rozmiar 60, ale rozmiar 56 ma następujące wymiary: dlugosc rury podsiodłowej 56cm Efektywną dlugosc gornej rury 61,5cm reach 419mm dlatego zastanawiam się nad tym, że odpowiedni byłby dla mnie rozmiar 56 a nie 60 Edytowane 8 Grudnia 2023 przez rykarol Cytuj
PiotrWie Napisano 9 Grudnia 2023 Napisano 9 Grudnia 2023 Kalkulatory rozmiarów podają różne dziwne rzeczy, najlepiej samemu się przymierzyć - bo firmy różnie podają rozmiary - jedne długość rury podsiodłowej mierzą od środka suportu, inni - dopiero od początku rury. Przy analogu to ze dwa centymetry - a w elektryku zależnie od silnika może być 5-8 cm. Najbezpieczniej przymierzyć się do jakiejś Winory lub Haibike - to ten sam producent więc rozmiary będą według tego samego systemu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi