seba8121 Napisano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 Witam, zamówiłem do mojej przerzutki M8100 wózek garbaruka, jest on nieco większy od oryginalnego. Teraz się zastanawiam co z kółkami, czy zakładać te co mam 13/13 oryginalne. Zamawiać z garbaruka 14/14 do shimano ? Czy może w ogóle coś kombinować jedno mniejsze jedno większe ? Co byście radzili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 16/12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 6 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 Działać to będzie z napędem 1x12 i kaseta 51T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 6 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 Obejrzałem cały nawet x2 i nie słyszałem nic o wielkości kółek, ani wadach czy zaletach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 To tylko efekt wizualny. Nie licz, że manufaktura butikowa wprowadzi jakieś cudowne rozwiązanie techniczne, które będzie posiadało jakąś realną wartość dodaną względem fabryki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 6 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 Wózek kupiłem tylko i wyłącznie ze względów wizualnych. Ale wielkość kółek zaczęła mnie interesować czy ma jakieś znaczenie, jeżeli chodzi o przełączanie biegów czy prace napędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 Duże kółko na dole dodaje efektu wow. A skoro wózek jest większy i wchodzi tam 16t to głupio będzie wyglądać z kółkiem 13t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 IMHO efekt wow wśrod gawiedzi ale też współczucie wśród ludzi bardziej siedzących w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi