Arczik123 Napisano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 Witam, poszukuję roweru cross'a bądź trekkingowego, ceny teraz poszły trochę w dół i nadszedł czas by coś zakupić. Ostatnio polecanym modelem był Trek Dual Sport 2 gen 4, teraz ceny spadły w dół i nie wiem czy szukać czegoś innego. Możecie polecić jakieś ciekawe modele? Znalazłem coś takiego, co o tym sądzicie? https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-trekkingowe/rower-trekkingowy-indiana-x-road-5-0-m21-28-cali-meski-czarny-1?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI6qSnjbn6ggMV3gUGAB1t3QGkEAQYBCABEgKvuPD_BwE https://www.centrumrowerowe.pl/rower-crossowy-romet-orkan-5-m-pd25582/ https://www.centrumrowerowe.pl/rower-trekkingowy-r-raymon-tourray-2-0-gent-pd23307/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 3 zupełnie różne rowery jeżeli chodzi o geometrię, która jest wyznacznikiem pozycji i poczucia komfortu. To tak jakbyś zapytał czy wolimy blondynki, rude, czy szatynki bo nie wiesz na którą się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 (edytowane) Z wysyłką trochę przekracza budżet ale może się spodoba https://www.canyon.com/pl-pl/rower-hybrydowy/rowery-trekkingowe/pathlite/pathlite-al/pathlite-4/3285.html Z czasem wrzucić większy blat z przodu, sztywniaka zamiast tego uginacza i masz fajnego pomykacza renomowanej marki. Edytowane 6 Grudnia 2023 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arczik123 Napisano 7 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 Właśnie chciałbym najpierw przymierzyć się do roweru przed jego kupnem i to trochę będzie ograniczało zamawianie z dowolnego miejsca. Wiem, że rower może się bardzo podobać, mimo to będzie się na nim dosyć niewygodnie jeździło. Bo rozmiarowo jest to coś chyba pomiędzy L/XL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 https://www.pepper.pl/promocje/rower-miejski-fitness-ghost-square-uran-38-al-naped-na-pasku-gates-sram-automatix-rozmiar-l-758009 Tylko że Ty chcesz przymierzać się to jedź do Decathlon albo Centrum Rowerowe w WaWie lub Fabryka Rowerów w Częstochowie. Dużo rowerów i łatwo ustalisz co dla Ciebie a później może jednak na wysyłkę bo dużo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 2 godziny temu, Arczik123 napisał: Właśnie chciałbym najpierw przymierzyć się do roweru przed jego kupnem i to trochę będzie ograniczało zamawianie z dowolnego miejsca. Wiem, że rower może się bardzo podobać, mimo to będzie się na nim dosyć niewygodnie jeździło. Bo rozmiarowo jest to coś chyba pomiędzy L/XL Jeśli chodziło ci o tego Canyona to przecież masz dealerów w każdym większym mieście, zresztą już po ptakach bo cena się zmieniła z 2499 na 3499 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arczik123 Napisano 8 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2023 Myślałem, że każdy cross będzie miał podobną geometrię ramy a tu jeszcze też mogą być różnice między producentami, wiec raczej nie ma co oglądać tylko jechać i dobrać coś pod siebie w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2023 Nie tyle będą różnice pomiędzy producentami, co nawet pomiędzy niektórymi modelami u jednego producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arczik123 Napisano 12 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 Czyli jeszcze większy dylemat będę miał, im więcej się szuka to większy mętlik w głowie 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 W dniu 7.12.2023 o 10:04, XC100S napisał: https://www.pepper.pl/promocje/rower-miejski-fitness-ghost-square-uran-38-al-naped-na-pasku-gates-sram-automatix-rozmiar-l-758009 Przecież ten rower ma tylko dwa biegi (zmieniane automatycznie). To nawet na rower miejski nie bardzo się nadaje, a ze słowem "trekking" nie ma nic wspólnego. Spróbuj tym pojeździć choćby po wyżynie czy nawet tylko lekkich pagórkach. Ja bym brał pod uwagę coś takiego: Rower Marin Fairfax 1 28 cali rozmiar M - A-2821G-G1-17 - 14444431077 - Allegro.pl Wyposażyć w błotniki, bagażnik i oświetlenie według własnego uznania i mamy coś, czym można szybko pojechać po szosie, a po założeniu terenowych opon to nawet po całkiem trudnym terenie. Pomimo tylko 7 biegów z tyłu rozpiętość przełożeń pozwala na wiele, a z czasem napęd można wymienić na lepszy. No i ogromna zaleta to sztywny, stalowy widelec z przodu. Ciekawe jak gruba opona tam wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 4 godziny temu, Arczik123 napisał: im więcej się szuka to większy mętlik w głowie To przestań szukać, a zacznij się mierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 Podoba mi się ta oferta Marina wśród tanich rowerów ze sztywnymi widelcami. Jeśli Fairfax 1 nie wystarczy, to jest Fairfax 2 z napędem 2x8 (nieco mniejszy zakres przełożeń niż 3x7, ale lepsze przerzutki i manetki), hamulcami hydraulicznymi i aluminiowym widelcem (lżejszy, choć może być mniej komfortowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianoz Napisano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2023 Jeśli szukasz w rozmiarze XL to mam rower Tabou flow 4.0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi