mareckiabc Napisano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 Jak to jest z kupowaniem części oem. Widzę, że oficjalne sklepy mają też w swojej ofercie części Shimano oem, które są tańsze. Warto zaoszczędzić parę złotych czy obawiać się tych części? Mowa głównie o częściach napędu manetki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 Ze sprawdzonego sklepu - czemu nie. Od "mr. Tonga 666" z alliexpresu czy innego alledrogo - zastanawiałbym się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 To dotyczy komponentów z niższych grup i jest to zwykła oferta Shimano nazywana przez nich jako "serswisowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 4 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 Mam na myśli grupę XT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 Jak najbardziej warto. I nie dotyczy to tylko najnizszych grup Shimano, ale wszystkich części rowerowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 Jak są dostępne i tańsze to zawsze kupuję, pudełko do niczego nie jest mi potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 4 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 Rozumiem i dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 48 minut temu, mareckiabc napisał: Mam na myśli grupę XT. Na przestrzeni kilku lat nie spotkałem się co by najwyższe grupy były oferowane jako serwisowe czyli bez pudełek. Ale być może są inne kanały dystrybucji, do których nie mam dostępu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 Nie serwisowe ale OEM . Często gęsto producenci rowerów są zobligowani do zakupu zakontraktowanej ilości , a że popyt jest jaki jest, to potem to ląduje na rynku najczęściej opisane jako OEM albo no box packaging. Pierwsze lepsze przykłady : https://www.bike-discount.de/en/shimano-dura-ace-di2-st-r9180-br-r9270-disc-brake-set-1 https://www.bike-discount.de/en/fox-racing-shox-36-float-performance-29-150mm-3pos-grip W 99.99 % to jest dokładnie to samo co box ( jeśli chodzi o towar , bo błotniczków czy gwiazdki do RS czy Foxa nie dostaniemy ) . Hamulce też często przychodzą z krótszymi przewodami. Ten 0,01% to opony maxxisa , o ile mają napisy to rzeczywiście mają mieć to co maja, natomiast jak masz tylko nazwę modelu , to tylko bieżnik się zgadza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
player123 Napisano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2023 22 godziny temu, lewocz napisał: Na przestrzeni kilku lat nie spotkałem się co by najwyższe grupy były oferowane jako serwisowe czyli bez pudełek. Ale być może są inne kanały dystrybucji, do których nie mam dostępu. w tym roku kupiłem dwie nowe tyle przerzutki szosowe 9150 i 8050, byly wlasnie bez pudełek, ale byly w worku foliowym, mialy wszystkie "dodatki" i nawet manuala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi