Pluszowy Napisano 30 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 (edytowane) Czołem! Szukam czegoś do jeżdżenia na zachód od Warszawy, tak jak w tytule - głównie Kampinoski Szlak Rowerowy. Przesiadam się z Krossa Evado, gravel chcę kupić teraz lub na wiosnę 2024 (jeżeli będzie warto czekać na premierę czegoś). Upatrzyłem sobie kilka modeli: Kross Esker 6.0 (2023) https://kross.eu/pl/rowery/gravel/esker-6-0-czarny-szary-polysk-3 Giant Revolt 1 (2024) https://www.giant-bicycles.com/pl/revolt-1-2024 Unibike Geos (2023) https://sprint-rowery.pl/rower-gravel-unibike-geos-2023#additional - trochę poniżej budżetu, ale może taki wystarczy? Nie mam chyba bardzo specyficznych wymagań. Byłoby miło, gdyby serwis był w Polsce (dlatego nie wklejam Canyona). Edytowane 30 Listopada 2023 przez Pluszowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 30 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 Canyon podaje na stronie, że mają dwa serwisy na terenie Warszawy. Pytanie jakie musisz sobie zadać to jaki charakter miałby mieć rower, trochę tych graveli na rynki już jest, a na przykład Silex i Grail mają niewiele punktów stycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pluszowy Napisano 30 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 Nie zamierzam organizować dużych wypraw, dlatego to, ile dokładnie sakw będzie można zamontować, ma dla mnie drugo- albo trzeciorzędne znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 30 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 Do Kampinosu Gravel to jest taki pomysł średni, jeśli już nie ma nie ma odwrotu to warto wybrać taki w jakim da się upchać „niebotycznie” szerokie opony 27,5 albo w stylu 29er z barankiem. Las jest taki piękny że żal się w nim tłuc , albo wybierać tylko bardziej gładkie odcinki… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2023 A geosa to się da w ogóle kupić? Ogólnie każdy jest technicznie ok, giant najbardziej wyprostowana pozycja, weź ten, który ci się najbardziej podoba i będziesz się na nim najlepiej czuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2023 Cytat A geosa to się da w ogóle kupić? Podobno pojawiło się ich trochę w sklepach w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pluszowy Napisano 2 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2023 Okej, a co do pytania z pierwszego postu - czy w 2024 pojawią się jakieś nowe modele w tym przedziale cenowym? Tak jak pisałem w pierwszym poście, nie zamierzam pedałować aż do wiosny, więc może coś ciekawego się pojawi? Wiem, że Kross nie tak dawno wypuścił np. nowego Eskera 5.0 GRX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2023 Cytat więc może coś ciekawego się pojawi? Ale co miałoby się niby pojawić? Masz ograniczony budżet więc poza aluminiową ramą i grxem nic niezwykłego nie kupisz Największą różnicą jaką możesz mieć w "nowym" modelu to inny kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2023 W dniu 30.11.2023 o 22:03, itr napisał: Do Kampinosu Gravel to jest taki pomysł średni, jeśli już nie ma nie ma odwrotu to warto wybrać taki w jakim da się upchać „niebotycznie” szerokie opony 27,5 albo w stylu 29er z barankiem. Las jest taki piękny że żal się w nim tłuc , albo wybierać tylko bardziej gładkie odcinki… Moim zdaniem to też bardzo średni pomysł. Jesienią jeździłem tam na mtb i jazda z węższą opona to słaba opcja. Ilość piachu na szlakach wskazywałaby raczej na podróżowanie wielbłądem niż rowerem🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2023 W dniu 30.11.2023 o 20:47, marcesco napisał: Canyon podaje na stronie, że mają dwa serwisy na terenie Warszawy. To dwa skepy Liberty, które się właśnie zamykają 😐 @Pluszowy W budżecie jest Kross Esker 7.0. Możesz jeszcze spróbować upolować ostatnie egzemplarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi