tomekwsrod Napisano 30 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 Hej, Czy ktoś z Was już taplał łańcuch w wosku z powodzeniem i jest zadowolony z efektów smarowania? Taniej niż olejami typu Squirt? Chciałbym spróbować, ale nie wiem, gdzie i jaki wosk kupić (parafina). Rower MTB. Jazda w każdych warunkach. W tym błoto. Będę wdzięczny za wskazówki co i jak od osób, które stosują tą metodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 30 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 MTB i wosk? Daj sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 30 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 Dokładnie. Do MTB wosk to poroniony pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 30 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 Ciekawa teza, z którą pozwolę sobie się nie zgodzić. Od dwóch sezonów smaruję napęd w MTB (od tego sezonu w dwóch) woskiem Bike7 ProWax i jeszcze nigdy nie osiągnąłem takiej żywotności napędów. Fakt, nigdy nie eksperymentowałem z rozpuszczaniem w garnku świeczek i kąpaniu w tym łańcuchów, wiec nie wiem jakie daje to efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2023 Pewnie podobne ale więcej zabawy i poświęconego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi