mareckiabc Napisano 30 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 Zamówiłem sobie nowe koła ale natrafiła sie okazja kupić uzywany zestaw tak więc pomyślałem, że będzie do roweru żony. A więc koła na obreczach DT Swiss XR391, piasty najnowsze DT Swiss 240, szprychy Sapim D-Light. Koła po przebiegu 600 km nie zjeżdzały z asfaltu. Cena 1500 zł - dobrze sądzę, że warto? Zapewne piasty nowe DT 350 w zupełności są wystarczające i za taki nowy zestaw dla siebie zaplaciłem na BF 2050 zł no ale własnie ale jak uważacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 30 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 Same piasty tyle kosztują. XR391 to dobre obręcze. A czy warto, to musisz sobie sam odpowiedzieć. Jeśli masz potrzebę wymiany kół, to tak. Jeśli chcesz kupić tylko dlatego, że cena jest okazyjna...to zależy od zasobności portfela. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 30 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 Koła są na mleku. Jeśli będe chciał wrócic do dętek to nie będzie problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 30 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 Nie będzie, poza koniecznością zlania mleka i przetarcia szmatką. Oczywiście można bawić się w czyszczenie i opona może być trochę oblepiona, ale jak kupujesz koła już bez opon, to nie widzę przeciwskazań. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 30 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 Warto dowiedzieć sie czy pod nyplami są zalożone podkladki. W przypadku tej obręczy są wymagane a 3/4 kołodziejów w PL to olewa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 30 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 https://www.specialized.com/pl/pl/chisel/p/199640 Nie potrafie wyczytać jaki tu jest bębenek w piaście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 30 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 (edytowane) Bo nigdzie tego nie napisali. Shimano HG Wystarczy spojrzeć jaka jest kaseta. Edytowane 30 Listopada 2023 przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 1 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2023 Jeśli koła które chciałbym kupić są na bębenku Micro Spline to nie będą pasowały czy da się dostosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2023 Raczej nie dokupisz do tych kół innego bębenka. Generalnie to kiepskie koła są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2023 Można kupić bębenek i wymienić, zajmuje to 3 minuty. Lepszym pomysłem jednak jest dostosowanie napędu poprzez zakuł kasety microspline. Biorąc pod uwagę koszt bębenka do 240 może to być bardziej opłacalne, a kaseta będzie miała większy zakres. 2 minuty temu, Dokumosa napisał: Raczej nie dokupisz do tych kół innego bębenka. Generalnie to kiepskie koła są. To chyba o kołach fabrycznych z chisela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2023 No o rovalach piszę. Do DT nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 1 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2023 (edytowane) Troszkę mało precyzyjnie napisałem. Kupiłem żonie powyższgo Chisela. Chciałbym wymienić w nim koła. Z tego co piszecie bembenek jest HG. Koła które chciałbym kupić do tego roweru sa używane XR391, piasty dt240 na microspline stąd moje pytanie jak te koła mają się do tego roweru. Edytowane 1 Grudnia 2023 przez mareckiabc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2023 (edytowane) Tak jak napisał @KSikorski - dokupujesz bębenek za 200-250 zł i wymieniasz w kilka minut. Numer części: HWYABL00S5370S Np. tu: https://cyklomania.pl/produkt/dt-swiss-bebenek-adapter-mtb-shimano-11rz-ratchet-exp.html O ile masz faktycznie nowe DT EXP. Edytowane 1 Grudnia 2023 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2023 No i nowe koła muszą być w standardzie boost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi