Adwilczak Napisano 29 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2023 Witam, Giant Revolt 1 - chcę założyć GRX FD-RX400-F z przodu ponieważ TIGRA miała kolizję z kołem 45mm. Czy montować można na ten sam hak (adapter)? wydaje mi się, że przerzutka jest przesunięta 10-15mm do tyłu i obawiam się że będzie niewłaściwie działać. Śrubka blokująca skręt, która powinna opierać się na rurze pod sztyca jest w powietrzu, a powinna opierać się na specjalnej blaszce. wygląda na to że hak inaczej wygięty załatwił by sprawę, tylko nigdzie nie mogę znaleźć. Jakieś sugestie? PS. przerzutka jest jeszcze nie na pozycji w pionie - uprzedzam sugestie o taśmie i pozycji względem blatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 29 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2023 A nie da się zrobić zdjęcia w czym masz problem? Jak wygląda przerzutka każdy wie. Śruba ci nie trafia w tę płytkę co sobie do ramy masz przykleić? BTW to przerzutka grx wcale z tą korbą nie musi poprawnie działać, jest pod inną linię łańcucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adwilczak Napisano 4 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 na pierwszym obrazku masz plan sytuacyjny - rzut z góry - śrubka (czerwona kreska) mija się z rama o jakieś 12mm, więc blaszkę musiałbym przykleić w "powietrzu" żeby śrubka blokująca skręt przerzuty miała opór zdjęcia lepszego nie zrobię od góry bo zasłania przerzutka, z rzutu ISO zapewne być powiedział żebym kleił... w powietrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi