kniaz Napisano 29 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2023 Przymierzam się do zakupu butów SPD na zimę. Na razie mam w kręgu zainteresowań : Shimano MW702, SIDI MTB Frost Gore2 Northwave Celius Arctic XC Northwave Celius XC a może jeszcze jakieś inne... W sumie chodzi o to, żeby oczywiście były jak najcieplejsze, szczególnie spód. Muszą być, jak dla mnie szerokie, bo mam szeroką stopę. No i przydałaby się jak najsztywniejsza podeszwa, bo trochę jeżdżę. Liczę na Wasze opinie praktyczne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 29 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2023 Ja użytkuje od 3 sezonów FORCE ICE21, do tego grubsza skarpeta i dla mnie jest w porządku, nie przemakają od zalegającego śniegu. Nie mają problemu z zamkiem bo jest zasłonięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kniaz Napisano 29 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2023 A kupiłeś większe od letnich, czy raczej ten sam rozmiar ? Bo to też mnie interesuje w kontekście używania zimą grubszych skarpet, no chyba, że buty są tak ciepłe, że można jeździć w normalnych skarpetkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 30 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 Force dobierałem po długości wkładki, pół rozmiaru większe niż na codzień użytkuje. Ale co producent to inna rozmiarówka, najlepiej przymierzyć, albo możliwość wymiany, tylko to zaś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 30 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2023 Jak można się podpiąć, to jak w takich zimowych jest z odprowadzeniem wilgoci? Jakkolwiek potrafią, czy trzeba się liczyć z sauną w środku? Jak dobrze schną po jeździe, czy trzeba mocno kombinować, żeby wyschły w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi