JWO Napisano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 W dniu 8.12.2023 o 23:56, Rafał87 napisał: jedyny minus wtedy to brak wskaźnika przełożenia dzis to niestety standard Tylko po co ci taki wskaźnik? Oprócz szacunku na dzielni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 Żeby nie musieć patrzeć między nogami, na której przerzutce się jedzie. 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 W czasach kiedy większość do jazdy wykorzystuje jakieś telefony, garminy, mapy, czujniki na klatę, czujniki siły, wykresy, gpesy, jest cokolwiek śmieszne pytanie po co komu wskaźniki przełożenia. Mnie tego okrutnie brakuje w gravelu. W starym fullu na szczęście mam i cieszy mnie to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 12 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 (edytowane) W dniu 9.12.2023 o 14:45, Boss napisał: [Nostalgia Ranking] Apgrejd/Nowa część w rowerze, do której masz największy sentyment którą uważasz za najlepszą No nie. Liczyłem na to, że typowy obiektywizm będzie odsunięty na bok. A co do wskaźników to chyba one zdechły 15 lat temu wraz z kultem manetek xt m770. Większość użytkowników co znałem, to je demontowała. Edytowane 12 Grudnia 2023 przez Chleje24na7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2023 15 godzin temu, JWO napisał: Tylko po co ci taki wskaźnik? Oprócz szacunku na dzielni np jak podjeżdżam do skrzyżowania to wiem z którego biegu mi się najlepiej startuje i mając wskaźnik można by sobie ustawić odpowiedni bieg przed zatrzymaniem, a tak nie raz mi się zdarza zapiąć bieg gdzie kręci się w miejscu po wystartowaniu spod świateł i trzeba pół kasety przelecieć żeby to jakoś jechało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2023 (edytowane) W dniu 8.12.2023 o 23:56, Rafał87 napisał: Działało to lepiej, bezproblemowo, a i sama manetka dla mnie była wygodniejsza jedyny minus wtedy to brak wskaźnika przełożenia dzis to niestety standard. A ja u siebie nie tak dawno zdemontowalem te wskaźniki zastępując je po prostu zaślepkami z zestawu. Jak dla mnie jest to zbędne i nic nie daje a same wskaźniki niepotrzebnie miejsca na kierownicy zajmowały bo nachodziły na tudzież kierownicę. Chodzi o manetki XT 780. Edytowane 13 Grudnia 2023 przez Thomass13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 13 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2023 Przy 3x9/10 były one trochę bez sensu. Przy 1x są totalnie bez sensu. W wypadku 2x10 prawie przeprosiłem się z nimi, jak chciałem zmienić manetki M780 ispec na klasyczne, żeby mieć wskaźnik, ale przede wszystkim tu chodziło o blat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 Rozmowa o sensie wskaźników jest bez sensu. Chyba że sens ma rozmowa o preferencjach. 12tki z tyłu nie mają wskaźników. Axs ma możliwość sparowania z garninem i wyświetlania takich informacji. Przypuszczam że skoro jest dostępna taka opcja to są na nią chetni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 (edytowane) Przyznam się, że w szosie używam (DI2 2x12). To znaczy mam takie pole na jednym z ekranów Garmina i zdarza się że na niego zerknę. Zwłaszcza jak sił już brakuje, a zmęczenie zaburza percepcję 😁 A nostalgia i gamechenger ? Wiele lat temu KTM Ultra i blokada amortyzatora z poziomu kierownicy. RockShox Pop-Lock zdaje się... 😁 Edytowane 29 Grudnia 2023 przez KNKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi