wojtt80 Napisano 1 Grudnia 2023 Napisano 1 Grudnia 2023 U mnie wyskakuje "404", miałem zapisaną stronę i pewnie dlatego. A już myślałem że jednak poszły 🙃 Cytuj
TheJW Napisano 1 Grudnia 2023 Napisano 1 Grudnia 2023 Bo wchodzisz pewnie starym linkiem, który ma na końcu magiczne "bf30". Cytuj
Brombosz Napisano 1 Grudnia 2023 Napisano 1 Grudnia 2023 W dniu 28.11.2023 o 21:31, TheJW napisał: No i zawsze zostaje też wymiana sztycy na taką z mniejszym skokiem, bo 170mm to chyba downhillowa. W Oizie mam 150mm i gdy będę ją wymieniał, wezmę maks. 125mm. @TheJW Prześledziłem sobie pobieżnie ten wątek i ogólnie dobrze prawisz, ale z powyższym absolutnie nie można się zgodzić. Napisałeś to bo nigdy nie miałeś myk-myka ze skokiem 170mm. A szkoda, bo do twojej ramy prawdopodobnie by się zmieścił. Weź rumaka na byle pumptrack, przejedź się na obecnym ustawieniu, po czym wsuń go niżej i zrób drugi objazd. Załapiesz o co mi chodzi. To nie jest żaden kompromis, tak jak np. w przypadku zawieszenia. Większy skok myk-myka daje większe możliwości w trudnym terenie, nie zabierając absolutnie nic. Chcesz wsunąć tylko trochę, to wsuwasz tylko trochę. Nikt nie każe za każdym razem korzystać z całego skoku. Na mazowszu może i się nie przyda, ale weź taki rower na jakieś Rychleby, czy inne górskie, średnio-trudne single i tam się to zwyczajnie sprawdza. Na płaskiej ziemi można to poczuć jedynie na pumptrackach. Jak przyzwyczajony do 150mm zamienisz ją na 125mm, a potem przyjdzie ci zjechać jakąś techniczną ściankę, to wtedy zrozumiesz jaki popełniłeś błąd... O ile go popełnisz. Cytuj
JWO Napisano 2 Grudnia 2023 Napisano 2 Grudnia 2023 Cytat Jak przyzwyczajony do 150mm zamienisz ją na 125mm, a potem przyjdzie ci zjechać jakąś techniczną ściankę, to wtedy zrozumiesz jaki popełniłeś błąd... O ile go popełnisz. Można zamocować tak żeby te 25mm brakowało u góry Tylko szkoda kolan na podjazdach. Tez jestem zwolennikiem jak największego skoku. Z tym ze górna granice limituje rama i wzrost. Cóż po dużym skoku, jak połowa insert jest ponad rura Cytuj
Mod Team bogus Napisano 23 Grudnia 2023 Autor Mod Team Napisano 23 Grudnia 2023 Dziękuję wszystkim za pomoc i rady dotyczące wyboru nowego sprzętu. Padło na Mondrakera F-Podium Carbon DC. Rower już po pierwszych modyfikacjach - przełożenie niektórych części z obecnego roweru i wymiana tłumika na Charger 2. 😀 Na sam widok gęba się cieszy, więc jest dobrze. Zostały do zrobienia detale i dopasowanie ustawień pod siebie. 6 Cytuj
adamsanders Napisano 23 Grudnia 2023 Napisano 23 Grudnia 2023 Super prezent na święta! Ja kupiłem orbea oiz m pro tr 2022. Udało się wyrwać za 20k więc bardzo dobry deal i w sumie spełnia wszystkie kryteria które podałeś w temacie. Jak będziesz gotów to wrzuć fotki. Cytuj
Mod Team bogus Napisano 23 Grudnia 2023 Autor Mod Team Napisano 23 Grudnia 2023 @adamsanders Twój wybór też niczego sobie! Fotki będą, ale nie było ani czasu ani warunków na ich zrobienie. Dla ciekawskich finalna waga po zmianach z pedałami 11,7 kg a będzie jeszcze trochę lżej. Z fabryki wyszedł wagowo 12,8 kg bez pedałów. 😉 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi