bob3k24 Napisano 21 Listopada 2023 Napisano 21 Listopada 2023 Muszę wymienić stery na nowe, doradzi mi ktoś na jakie najlepiej. Mam: FSA Orbit 1.5E ZS, Top Zero-Stack 1 1/8 (OD 44mm), Bottom Zero-Stack 1 1/2" (OD 56mm). Nie znam się za bardzo i proszę o pomoc te już miały kilka dobrych lat. Dzięki i pozdro Cytuj
player123 Napisano 22 Listopada 2023 Napisano 22 Listopada 2023 (edytowane) Wystarczy kupić same łożyska - jesli poprawnie rozczytałes swoje stery ze speka rowerowego... to albo jesli za bardzo nie zgniły, to powinny miec łozyska nadrukowane oznaczenie... odczytujesz, kupujesz takie samo, lub odpowiedniik innego producenta. Mr019 i Mr040 dostepne np na Alledrogo.... ale warto sie upewnic ze to konkretnie te stery masz w rowerze... bo czasem oznaczenie rozni sie jedna literką i mamy inne lozyska w srodku Edytowane 22 Listopada 2023 przez player123 1 Cytuj
bob3k24 Napisano 22 Listopada 2023 Autor Napisano 22 Listopada 2023 Dzięki kolego, a jakiś upgrade ? Jakieś lepsze polecił byś może? Cytuj
player123 Napisano 22 Listopada 2023 Napisano 22 Listopada 2023 Na moje oko te sa wystarczająco dobre, nawal tam smaru odpychajacego wode, żeby nei siedziały na sucho... nie ładuj myjka wody w szczeliny sterów... i zajrzyj raz na rok Ale jak chcesz upgrejdów, to szukaj łozysk droższych ale pasujacych... CaneCreek, Ritchey, Droższe FSA...wazne zeby wymiary sie zgadzały jak i kąty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi