PEDRO12 Napisano 17 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 Witam, pytanie o porównanie dwóch graveli: https://www.decathlon.pl/p/rower-gravel-ridley-kanzo-c-adventure-grx-600/_/R-p-X8865696?mc=8865696 czy https://roweroweprzymorze.pl/rowery-gravel-kross/1717-rower-gravel-kross-esker-80-carbon.html Cena podobna, rama carbon, osprzęt podobny. Co będzie lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 (edytowane) Rama jest dokładnie ta sama, osprzęt jest ten sam. Kross ma trochę lepsze koła, karbonową kierownicę i karbonową sztycę więc teoretycznie te elementy na plus ale jak dla mnie to możesz wziąć ten gdzie ci się bardziej kolorek podoba Edytowane 17 Listopada 2023 przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PEDRO12 Napisano 17 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 A widzisz tych różnic z kierownicą i sztycą nie dopatrzyłem. Pytanie czy to ma duży wpływ na komfort? I tradycyjny pewnie problem mam z rozmiarem - 180cm wzrost, przekrok 85cm i w obu pomiedzy M i L. Mierzylem Krosy M i L i Ridleya tylko L i wcale mądrzejszy nie jestm🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 Cytat Pytanie czy to ma duży wpływ na komfort? Na pewno mniejszy niż odpowiednie ciśnienie w oponach. Sztyca ma aż 31,8 średnicy więc za wiele się nie ugnie + brak offsetu Cytat I tradycyjny pewnie problem mam z rozmiarem ridley M, kross L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PEDRO12 Napisano 17 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 To ciekawe, bo wstępnie miałem podobne odczucia - Ridley L wydał się za duży (M dla porównania nie było), natomiast Kross M ok, ale L też, więc lepiej L. To jeszcze ostatnie pytanie - w tym budżecie wybierać z tych dwóch czy oglądać coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 Cytat To jeszcze ostatnie pytanie - w tym budżecie wybierać z tych dwóch czy oglądać coś jeszcze? To zależy czego oczekujesz od roweru - i nie mam tu na myśli karbonowej ramy i grxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PEDRO12 Napisano 17 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 To proste - wygodny, ładny, szybki, bezawaryjny, lepszy zauważalnie niż obecny (Romet Boreas 1x11) i żeby somsiad zazdrościł jak zobaczy🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 Cytat wygodny To już sam musisz wiedzieć co jest dla ciebie wygodne, masz gravela więc i swoje obserwacje czym geometria nowego powinna się różnić od obecnego Cytat ładny Kwestia gustu Cytat szybki Mocy w nodze nigdy dość Cytat bezawaryjny Rama się raczej na pół nie złamie Cytat i żeby somsiad zazdrościł jak zobaczy🙃 No to totalnie złe marki wytypowałeś, napisy na ramie się nie zgadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 17 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 Godzinę temu, PEDRO12 napisał: To proste - wygodny, ładny, szybki, bezawaryjny, lepszy zauważalnie niż obecny (Romet Boreas 1x11) i żeby somsiad zazdrościł jak zobaczy🙃 Gt grade, giant revolt advanced. Spec diverge. Cannondale topstone. Scott addict gravel. To jest mega wygodna rama https://roweroweprzymorze.pl/rowery-gravel/311-995-rower-gravel-gt-bicycles-grade-carbon-expert-.html#/190-rozmiary-55 Z tych 2 co wkleiłeś to esker jest lepiej wyposażony. Ramy są tego samego poziomu. Jedyny fajny Ridley to kanzo fast. Chociaż designem się wyróżnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 22 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 @PEDRO12 Kross w rozmiarze L ma korbę 175mm i kierownicę 440mm, która w dodatku jest gięta do przodu, co zwiększa reach. Mam 180cm, 86cm przekroku, 193cm rozstawu rąk, jestem przyzwyczajony do wyciągniętej pozycji i byłem trochę zaskoczony, że nie musiałem wymieniać mostka na dłuższy. M-ka wydaje się odrobinę za krótka, ale jeśli masz długie ręce i lubisz mocno agresywną pozycję, też może być alternatywą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PEDRO12 Napisano 26 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2023 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi. Po zastanowieniu, poczytaniu nabyłem jednak tego Krossa 8.0 w rozmiarze L (cena się zrobiła taka, że grzech nie skorzystać 😀) Z powodu pogody testy na razie wstrzymane, ale już zadowolenie jest🤣 Edytowane 26 Listopada 2023 przez PEDRO12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateacer Napisano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2023 Ja przy wzroście 178 testowałem L i był dla mnie zdecydowanie za duży, zresztą jeździł nim kolega co najmniej o 6-10 cm wyższy ode mnie. Także powodzenia, mam nadzieję, że tobie podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi