il.ek.tro Napisano 16 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2023 Ahoj! Co stosujecie do pielęgnacji lagów w widelcach, damperach, sztycach - ślizających się pod przeciwkurzówki rur. Chodzi mi o taką konserwację na co dzień - wracacie do domu po pokatuszce, myjecie rower, czyścicie mniej więcej żeby brudny nie stał, wycieracie i wtedy czym warto popsikać lagi. Czy to ma wogóle sens? Czy warto je pielęnować, czy lepiej trzymać suche. Czy coś w spraju lub coś w płynie (miałem kiedyś jakiś teflonowy chyba ale malutka butelka i bardzo droga). Jakie są Wasze typy preparatów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 16 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2023 Brunox Deo na czystą szmatkę (nie bezpośrednio na lagi!) przetrzeć lagi, ugiąć parę razy żeby zebrały co na uszczelkach przetrzeć jeszcze raz i gotowe nic więcej nie robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
il.ek.tro Napisano 16 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2023 a cokolwiek poza brunoxem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 17 Listopada 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 Ja nic nie używam. Amory (poza budżetowymi atrapami) mają swoje systemy smarowania, a w mykmyku też jest smar pod nakrętką, który smaruje goleń przy każdym schowaniu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 17 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 Wytrzeć z błota tak by nie było zacieków, a jak wyschnie to ugiąć kilka razy lub wsunąć/wysunąć. Samo się nasmaruje. Jeśli samo się nie nasmaruje to już czas na mały serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 17 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 Od czasu do czasu troszkę smaru teflonowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 17 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 https://allegro.pl/oferta/smar-i-srodek-czyszczacy-juice-lubes-fork-400ml-13633128089 Polecam. Sam używam jako środek doraźny na przeciągające się serwisy. Regularnie serwisowany sprzęt nie potrzebuje takich zabiegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
il.ek.tro Napisano 18 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2023 o, wypróbuje ten od Juicy Lubes - już dawno zamierzałem wypróbować ich produkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi