XC100S Napisano 13 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2023 Zaistniała taka sytuacja. Rower ze wspomaganiem, waży około 27 kilo, sztyca siodła ze sprężyną, Zoom. Serwisant w Decathlon powiesił rower za siodło. Krótko to trwało bo zwróciłem uwagę ale wystarczyło żeby się uszkodziła. Teraz jest luz, centymetr w lewo i prawo. Między elementami sztycy które pracują, są z aluminium, są też dwa elementy plastikowe. W sumie to pojadę tam i powiem co zrobili ale ... Czy ktoś wie gdzie można dostać te plastiki do sztycy Zoom. Chyba że nie ma to ... Nie ma co naprawiać to mają dać nową bo zepsuli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 13 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2023 (edytowane) Ten twój ulubiony, prześwietny Dekatlon i jego hiper wykwalifikowany serwisant-mędrzec, powinni naprawić skoro zepsuli 😁. Sorry, że się nabijam, ale to nie ty piałeś peany na temat Decathlonu i jakości usług świadczonych przez tenże ? Elastyczności w podejściu do klienta i super elegancko realizowanych wymian gwarancyjnych ? Zapewne ZOOM nie przewidział opcji naprawy i trzeba będzie się szarpnąć i wydać 67,89zł. Miejmy nadzieja że budżet Decathlonu to wytrzyma i firma nie padnie... 😁 ... a tak na poważnie, to nad czym tu się zastanawiać ? Niech Decathlon się głowi jak wyjść z tej sytuacji "z twarzą". Kto zepsuł ten naprawia. Edytowane 13 Listopada 2023 przez KNKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 13 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2023 Nigdy nie pisałem że serwisanci są dobrzy a że z napraw gwarancyjnych można dużo dla siebie ugrać. Tam są dwa elementy plastikowe i jeden pękł. Nie znalazłem tego na wymianę i o to pytam w temacie. Fakt że sztyca tania ale mogą się popsuć stosunki z serwisem a mam jeszcze trzy rowery na gwarancji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 13 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2023 Jak nie chcesz sobie zepsuć układów z serwisem to wyrzuć i kup taką z pantografem, spokojnie może być najtańszy Santour NCX. Pracuje całkiem inaczej - bo nie w osi rury podsiodłowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 13 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2023 No właśnie wolę góra dół, w linii rury podsiodłowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 13 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2023 Masz rurę podsiodłową idealnie pionowo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 13 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2023 Pytam o te plastiki. Nie przekonuj mnie bo i ja Ciebie nie mam zamiaru... do mojego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 14 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2023 16 godzin temu, XC100S napisał: ... ale mogą się popsuć stosunki z serwisem a mam jeszcze trzy rowery na gwarancji. No tak. Mogą się obrazić... Lepiej bierz pół litra i leć do mechaniora podziękować że spartolił... 😁 11 godzin temu, PiotrWie napisał: Jak nie chcesz sobie zepsuć układów z serwisem to wyrzuć i kup taką z pantografem... Psuć układów ? Poważnie ? Tak się działa w branży usług. Jak zepsułeś - odpowiadasz. Tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 14 Listopada 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Listopada 2023 18 godzin temu, XC100S napisał: Fakt że sztyca tania ale mogą się popsuć stosunki z serwisem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 14 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2023 2 godziny temu, KNKS napisał: No tak. Mogą się obrazić... Lepiej bierz pół litra i leć do mechaniora podziękować że spartolił... 😁 Psuć układów ? Poważnie ? Tak się działa w branży usług. Jak zepsułeś - odpowiadasz. Tyle. To był cytat z autora wątku, ale zgadzam się - błędem był brak cudzysłowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 14 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2023 Sprawy już nie ma, zwróciłem rower. Rower miał trzy tygodnie i przejechane około 400 kilometrów. Miał trzy usterki od początku no i ta sprawa z uszkodzeniem przez serwis. Jak kasa wróci to kupię nowy rower. Może inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 14 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2023 400 km i trzy usterki ? Niezły wynik... To musiała być solidna maszyna. Sam nie wiem dlaczego nie kupuje rowerów w Decathlonie, gdzie bezawaryjność idzie w parze z wysokimi kompetencjami serwisantów. @XC100S podziwiam za cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi