dfq Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) No i gotowość podskoczyła Dziś Toskania i szutry Strade Bianche na Rouvy (lekko nie będzie) 💪, jutro lekki real a w sobotę... Mediolan - San Remo. W TV 🤣 Edytowane 14 Marca 2024 przez dfq Cytuj
pecio Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 Z rana mam tak......a pod wieczór skoczy pewnie pod 60. Cytuj
dfq Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 @pecio No nie dziwię się skoro wczoraj pakowałeś KaeMy jak francuskie TVG 🤯 Zostałeś beta testerem Garmin Connect? Takie cuś mi dziś wyskoczyło... Cytuj
pecio Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) @dfq Ja cały czas robię za królika doświadczalnego. Masz na fonie i na kompie dwie beta wersje. A co do analogii kolejowej to bliżej mnie do parowozu z Chabówki na trasie skansen - Limanowa. Edytowane 14 Marca 2024 przez pecio Cytuj
dfq Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) O qrcze, jak będą dwie to się pogubię. Jeszcze się zastanowię 🤣 Edytowane 14 Marca 2024 przez dfq Cytuj
pecio Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) Nie ...Jest jedna , tylko na fona masz jedną becię a na kompa jest ' swoja" wersja beci. Edytowane 14 Marca 2024 przez pecio 1 Cytuj
dfq Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) @Zigfir mam v6 z Climbem i nawet mi zlicza liczbę km 🧐 Wagę też mierzę (dla siebie) , ale po treningu, żeby było mniej 🤣 A'propos lotów - ostatnio jak moja żona wracała z Mombaju 737 Max to wyleciała rankiem a leciała nocą. Dogoniła noc 🤣 Edytowane 14 Marca 2024 przez dfq Cytuj
pecio Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 @dfq trzeba podawać taką oponę , wtedy słupki ładniej wyglądają 😉🤣 4 Cytuj
spidelli Napisano 14 Marca 2024 Autor Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) 4 godziny temu, pecio napisał: ramię korby do Inpeaka, Myślałem raczej o pedałach z jednostronnym pomiarem - albo Favero albo... Wahoo bo pedały i tak musiałbym kupić - mam platformy. Z drugiej strony, na pewno pomiar mocy przydaje się w tej "treningowej" części roku czyli zimnej. Tutaj sprawę - jak na razie załatwia trenażer - chociaż sam wspominałem, że te mniej wymagające technicznie a długie jednostki przyjemniej byłoby robić na świeżym powietrzu. Tak sobie myślałem, że w zasadniczym sezonie będę jeździł raczej turystycznie, czy to sakwy czy niedzielne wypady, a ew. jednostki treningowe wepchnę między sezon trenażerowy a ten turystyczny. Do tego będę rotował rowerami, bo Cortinka to turystyk, Gestalt - ten "szybszy" i trenażerowy. Mając pedały z pomiarem byłoby chyba szybciej z przekładaniem, chociaż korba jest w obu rowerach od FSA i o tej samej długości... Tarcze są tylko inne. Co do zegarka to patrzyłem najpierw na FR 265 a potem z ciekawości na Fenix 7 i ten drugi wydawał mi się spoko. Płatności zegarkiem - ok ale nie jest to must have, telefon zawsze mam ze sobą, to raczej opcja dla biegaczy; muzyki nie słucham na rowerze, więc funkcje z nią związane w ogóle mnie nie interesują. Edytowane 14 Marca 2024 przez spidelli Cytuj
dfq Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) @spidelli Nie ma problemu z długością korb. W favero definiujesz długość. Daj spokój z Fenixem. To zegarek outdorowy. Zakładasz na aktywność i zdejmujesz po. Przeszedłem z Fenixa 6 Pro na forerunnera bo nie mogłem go nosić cały czas. Metalowy bezel i waga nie dawały z nim spać. Musiałem zdejmować na noc. Tylko lekki plastik ✌️ Niby pierdółka a różnica kolosalna Edytowane 14 Marca 2024 przez dfq 1 Cytuj
pecio Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) @spidelli dokładnie potwierdzam to co wygłosił już kolega @dfq. Też przerabiałem Fenixa i dokładnie tę same (wypisz/wymaluj) odczucia. Fenix taki bardziej do lansu. Prawdziwym wołem roboczym jest seria FR ( zresztą 955/965 to Fenix tylko w lżejszej , poręczniejszej obudowie). Zakładasz i zapominasz . Śpisz, mamusię grzmocisz i nie wiesz ,że masz go na sobie. A z tymi pedałami to widzisz nie pomyślałem. Plus za czujność klasową 😁. Faktycznie w przypadku kilku rowerów lepsze rozwiązanie , bo bez problemów przekładasz. W pedały Wahoo bym się nie pchał. Za to Favero jak najbardziej. Tu masz https://cycling.favero.com/en/shop/assiomapromx2. ...........klasyczny standard SPD , bloki bez łaski i problemu wszędzie kupisz. I jak coś to bez problemu możesz później rozbudować do systemu pomiaru z dwóch kopytek. I pomyśl ile nowych słupków będzie do analizy. Pojeździsz godzinę a cztery będziesz siedział i dumał nad wykresami 🤣 Edytowane 14 Marca 2024 przez pecio 1 Cytuj
spidelli Napisano 14 Marca 2024 Autor Napisano 14 Marca 2024 Kto ma dłuższy... słupek. Klasyka Wyścig zbrojeń trwa 🤣 A serio - dzięki za rady, fakt że sam zrezygnowałem z outdoorowego Grita na rzecz sportowego Vantage Cytuj
pecio Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) No wiesz , żyjemy w niepewnych czasach . Trzeba zbudować skuteczny aparat odstraszania. 🤣 A patrząc na to z innej strony..... człowiek całe życie tyrał , żarł suchy chleb z pasztetówą i co mam kasę hienom cmentarnym zostawić. Mam już bliżej niż dalej więc wolę sobie na stare lata poszaleć. Jakby co to dzieci tatusia poratują. Edytowane 14 Marca 2024 przez pecio 1 Cytuj
dfq Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) Qrde , człowiek zamiast spokojnie sączyć piwko otoczony grupką hurys to się pałęta po jakichś toskańskich bezdrożach a pot mu oczy zalewa 😱 Boże, co za trasy - ze 20 podjazdów 10+, ze 4 18% 😲. Miała być baza (nie jechałem szybko) a wyszedł próg 🙃 Z Climbem na takich pagórach to bajka - inny level symulacji. Jutro w realu (jak bedzie pogoda) to tylko regeneracja. No to cię @pecio "dogoniłem" 🙃: Edytowane 14 Marca 2024 przez dfq 1 Cytuj
pecio Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) Jutro zobaczę jak czasowo się wyrobię ale może uda się "benedyktynka" walnąć nad Wisełką ..... oczywiście w realu. Edytowane 14 Marca 2024 przez pecio Cytuj
spidelli Napisano 14 Marca 2024 Autor Napisano 14 Marca 2024 @dfq a poproszę ten ładny wykres z Garmin Connect z wersji webowej (ten a'la TrainingPeaks). Cytuj
Zigfir Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 @spidelli To wykresik z trasy Ven-Top (Zwift), ale odcinki pod linijkę to z mocą wymuszoną w ERG. Tym razem to taki kombinowany grupowy trening był. Dopiero ten poszarpany kawałek to już całkowicie radosna dokrętka na własną rękę. Na Zwifcie jest to tak zorganizowana, że moc lecisz treningową, a wynik prędkości masz taki, jakbyś jechał normalnie z taką właśnie mocą. @pecio No z taką oponką to żadne słupki nie są straszne 😏 @dfg Climba też polecam.... Choć może inaczej, jest bardzo fajnym urządzeniem i urozmaiceniem jazd (bo przy treningu typowym jest za automatu wyłączany), ale trochą za bardzo awaryjny (w ciągu 3 lat wymieniłem 2). BTW. Dwa dni pod rząd jazd - łącznie 290 TSS, a kolega Polar mi niedotrenowanie pokazuje... ... A niech sobie pokazuje - dziś to ja mogę co najwyżej łańcuch posmarować 😁. 1 Cytuj
dfq Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) @spidelli Do wykresików używam darmowej apki Stravistix/Elevate. Jest w wersji webowej (na Chromie i chyba Operze) i Desktopowej jako aplikacja standalone. Dane zaciąga ze Stravy. 24mce 12mcy 3mce Edytowane 14 Marca 2024 przez dfq 3 Cytuj
spidelli Napisano 14 Marca 2024 Autor Napisano 14 Marca 2024 @dfq Dzięki, no to ja jednak myślałem, że to Garminowe narzędzie z Garmin Connect Te wszystkie narzędzia są za free czy jednak trzeba coś opłacać? Ten 3-miesięczny to ładny postęp 👍Słuszna koncepcja - słuszną Iinię ma nasza władza Cytuj
dfq Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) free, free, free 👍 Te 3miechy to regularny trenażer ( w tym sezonie zimowym wreszcie bez żadnych przerw). Trening piramidalny (baza + Sweet Spot+ HIIT). Teraz juz trend horyzontalny. Moze jeszcze na koniec w II połowie kwietnia przycisnę mocniej bo potem juz tylko real - nie ma szans utrzymać regularności bo jeżdże tylko przy dobrej pogodzie dla przyjemności. To jest ten eksperyment -odwrócona periodyzacja, forme zrobilem w zimie, zobaczymy jak poleci w dół w ciągu roku 🤣 Edytowane 14 Marca 2024 przez dfq 2 Cytuj
pecio Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 @dfq nie bój Pan..... .......zawsze zapraszam na machnięcie Velo Dunajcoraby ....... forma się utrzyma 😁 ......oczywiście dla przyjemności. 1 Cytuj
spidelli Napisano 15 Marca 2024 Autor Napisano 15 Marca 2024 Hm, pomiar na ramieniu korby chyba w tej chwili niemożliwy: Muszę zajechać korbę FSA i zmienić na Tiagrę... Albo kupić: 1 Cytuj
Zigfir Napisano 15 Marca 2024 Napisano 15 Marca 2024 @dfq w sumie to całkiem ladne wyniki fitness na poziomie 121 robi wrażenie. Widać, że mocno potrenowane. Inna sprawa, że jak w zeszlym roku szybko wskoczylem z nizin, to teraz z wyższego poziomu już nie tak łatwo iść w górę. 3 dni przerwy i progres co najmniej zatrzmany. Cytuj
pecio Napisano 15 Marca 2024 Napisano 15 Marca 2024 (edytowane) Rebus " retoryczny" ....gdzie dziś dziadziuś na swym rączym rumaku Albinosie robił patataj , patataj ? Dodam ,że w tych ruinach odkryłem tkz." Kalendarz Butelkowy" starożytnych Sumerów. Wieki minęły a on dalej precyzyjnie pokazuje astronomiczne pory. Po drodze wypatrywałem "stolarza" na specjalistycznym dłucie z trumienką na chomiczka.. Edytowane 15 Marca 2024 przez pecio 1 Cytuj
spidelli Napisano 15 Marca 2024 Autor Napisano 15 Marca 2024 Posprzątałem dziś bałagan w TrainingPeaks bo z 3 jazd MTB uwzględnił mi tylko jedną, omyłkowo wpisaną jako Bike. Po korekcie na Mountain Bike ta też zniknęła: A po korekcie i zaptaszkowaniu Mountain Bike: Zatrzymałem dziś trend spadkowy w tygodniu regeneracyjnym. W niedzielę też po treningu na chomiku jadę poskakać do lasu... Ach, jaki ładny kamyczek.... Ach, jaki ładny kamyczek.... A to ćma: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi