pecio Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego (edytowane) Pisałem ,że za te frywolne , lubieżne , rozpustne prowadzenie się , chomik dostanie dziś w ......... A w realu lepiej się śmiga bo nie trzeba dymać na okrągło. A tak nawiasem ,chomik jest wyjątkowo perfidną bestią . Nie udało się go dziś zajechać. 😉 Jeszcze w dodatku naraził mnie na koszty bo wychlał pół wiadra mineralki. Edytowane 9 Lutego przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 9 Lutego Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego U mnie dziś pączek i regeneracja, bo wczoraj zrobiłem dzisiejszy trening. W końcu dostałem info, że odprawili na cle moje zapasowe ośki do Cortiny, dostawa w poniedziałek. A jutro kolejne podejście do wymiany hamulców i klamek na hydrauliczne. No i 3 godznny trening bazowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego (edytowane) @spidelli odnośnie treningu co miał być dziś a zrobiony został wczoraj Spoiler https://www.youtube.com/watch?v=-cWAJR-K_Fw Ciekaw jestem ,ile zapłacisz opłaty pocztowej ? Bo mnie notorycznie poczta będąca na skraju ,za gifty z hameryki skubie jakimiś opłatami pocztowymi. Edytowane 9 Lutego przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 4 godziny... rozum mu odebrało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 9 Lutego Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego (edytowane) @pecio ja do pekaesu ma tylko 2 kilometry Ośki jadą FedEksem. Na pewno cło do oplaty a co jeszcxe to nie wiem. Pierwszy raz coś zamawiałem z USA. Na szczęście w Londynie mam człowieka, więc wykorzystam to bez wahania przy kolejnych zakupach 😎 Edytowane 9 Lutego przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 10 Lutego Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego Panowie, potrzebny mi klucz płaski/oczkowy dynamometryczny. Najtańsze na alle.. to pincet+ do tego nakładki. Widziałem też, że można w drugą stronę - dokupić płaskie/oczkowe końcówki do grzechotki dynamometrycznej. Czy ktoś temat przerabiał i mógłby coś podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego (edytowane) Dokup same końcówki. Klucz na " kwadrat" jest najbardziej uniwersalny. Jaki zakres momentu potrzebny o ile jeszcze klucza nie posiadasz. Edytowane 10 Lutego przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego (edytowane) ......na przykład takie . Dziś chomik wstąpił do zakonu aby oddać się pełnej ascezie i medytacji ..... Edytowane 10 Lutego przez pecio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 10 Lutego Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego Mam mały klucz chyba do 15 Nm, widziałem na alle takie nakładki, podtrzebuję 8-ki do uzbrojenia hamulców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 10 Lutego Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego (edytowane) Jak ktoś ładnie na Forum powiedział: Cytat kolarstwo nigdy nie było tanie Klucz pazurowy 1/4" rozmiar 8mm płaski otwarty Stahlwille 1200008 za 183,87 zł z Rzeszów - Allegro.pl - (15139403993) Cytat Kierowniku, a coś taniej nie da rady? Klucz pazurowy płaski 1/4" rozmiar 8mm BAHCO 7314150362462 za 132,61 zł z Legnica - Allegro.pl - (14672780212) Pewnie chińszczyzna, bo czas oczekiwania 9 - 12 dni... Klucze otwarte są na 1/2 cala, z kolei nasadki otwarte, takie jak do wykręcania sondy lambda - 3/8 cala... Mój dynamit ma 1/4" Edytowane 10 Lutego przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 10 Lutego Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego W dodatku te chińczyki w opisie są 1/4 a na kluczy wybite 3/8.... Ten wygląda solidniej: Klucz pazurowy 1/4" 8mm oczkowy otwarty STAHLWILLE 1190008 za 242,70 zł z Murzynowo Kościelne - Allegro.pl - (14636018066) Ale martwi informacja, że zmienia nastawy dynamita... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego Chyba ich p.......... Kiedyś za tyle to cały komplet nasadek King Tonego kupowałem. Zresztą tak na zdrowy rozum po cholerę masz kupować nasadkę aby dwa śrubunki skręcić. Chyba masz czucie w ręku. Jak skręcam dokładnie to samo co ty planujesz to nie bawię się w dynamometrię . Wystarczy z czuciem podejść do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 10 Lutego Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego Pierwsza "mokra" robota, nie wiem ile tego czucia... Na filmie gość dokręcał na czucie ale to serwisant, w każdym razie odradzał dokręcanie do końca. Lepiej chyba niedociągnąć, najwyżej olej pójdzie - jak przeciągnąć, bo klamka pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 10 Lutego Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego No i właśnie zamawiam: Klucz płaski 8mm PRO do klucza dynamometrycznego - Rowertour.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego 25 zeta to już inna śpiewka i jak faktycznie nie jesteś " uczuciowo" wyrobiony to spoko. Tylko weź poprawkę na tą " przedłużkę" odnośnie momentu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 10 Lutego Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego czyli mniejszy ustawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calder Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego (edytowane) W dniu 7.02.2024 o 14:07, TheJW napisał: Mając do wykorzystania comiesięczną darmową jazdę na Zwift'cie zrobiłem jakiś trening o nazwie Melange i podtrzymuję opinię, że ta platforma to straszne gunwo, a symulacja nachyleń nadal nie działa u mnie prawidłowo - nawet w czasie treningu w trybie ERG opór ZWIĘKSZA SIĘ na zjeździe. 🤣 Może źle to odczytuje co napisałeś i chodzi ci o coś innego ale przecież w czasie workoutów nachylenie jest totalnie ignorowane a trasa to tylko dodatek żeby nie patrzeć na same słupki. Obciążeniem steruje trenażer tak aby utrzymać odpowiednie waty i ma on wywalone czy jedziesz pod górę czy z góry. W dniu 7.02.2024 o 14:07, TheJW napisał: Co mnie jednak skłoniło do napisania postu to to, że nie jestem w stanie zrozumieć ludzi, którzy w tego typu platformach treningowych podają nieprawdziwe dane dotyczące swojej wagi. Od początku na prowadzeniu był gość, który nie schodził poniżej 8-9W/kg, na zjeździe miał 4,8W/kg, finalnie trasę ukończył w połowę tego czasu, co reszta z nas. Nie tak ekstremalnie, ale podobnie było w grupie, w której jechałem. Myślałem, że po prostu trafiłem na koni, ale jak potem wszedłem na Stravie w profil jednego z nich to...mocno zwątpiłem w ich uczciwość. No bo sorry, ale nikt mnie nie przekona, że gość ok. 60-70 lat jest w stanie jechać prawie 1,5 godziny na 3,5-4W/kg w międzyczasie na podjazdach dociskając nawet do 12W/kg... Jedna wielka ściema i nic więcej. Cieszę się, że nie dołączyłem do żadnego wyścigu, bo tam to dopiero muszą się dziać cuda... Dlatego ja mam wywalone na innych i dla mnie to platforma do porównywania swoich czasów i osiągów a nie porównywania się z innymi. Nigdy nie masz pewności czy ktoś nie wpiął elektryka czy nie robi innych przekrętów. To samo dzieje się na Stravie gdzie pierwsze miejsca w challengach zdobywają ludzie co chyba jeżdżą samolotami a nie rowerami. A co do wyścigów w Zwifcie jest fajna opcja Category Enforcement i jak ją zaznaczysz to do wyścigu sparuje cię tylko z ludźmi z twojego przedziału W/kg. Edytowane 10 Lutego przez Calder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego @spidelli jak masz klucz po taniości to podejrzewam, że ma błąd w okolicach 10% a to znacznie więcej niż zmiana " parametrów" taką nasadką. Ale tak powinien być mniejszy. Można to przeliczyć wiedząc jak daleko jest od osi przyłożenia momentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 11 Lutego Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego (edytowane) Mam 2 klucze Pro ale nie ufam obu, dokładnie te: Kupowałem w innych czasach i za inne pieniądze. Najpierw ten mały - ma 3 predefiniowane końcówki i bity w rączce. Bity były niekompletne. Potem kupiłem ten większy, nawet porównywałem je ze sobą i był jakiś rozstrzał ale powiedzmy, że nie jestem w stanie stwierdzić, że większy niż ten dopuszczony. Wkręcanie śruby kołnierzowej w manetkę ma być z momentem 5-6 Nm, tutaj pewnie też jest jakiś "zapas" od producenta, zanim coś pęknie. Przyjdzie ta nakładka to policzymy BTW - ja mam jakiegoś pecha do tych narzędzi rowerowych. Multitool Topeaka, który wybrałem specjalnie dlatego, że miał skuwacz łańcucha + dynks do rozpinania - miał się przydać na sakwach - okazało się że też przyszedł bez takiej śrubki, bez której nie ma dźwigni do rozpięcia łańcucha... Doszedłem do wniosku, że multitool to tylko podstawowe bity (gadaliśmy zresztą o tym w Twoim wątku), a do garażu będę powolutku kupował porządne narzędzia; cały supermarketowy szajs pojedzie do huty (są jeszcze huty?). Edytowane 11 Lutego przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego (edytowane) https://vimeo.com/manage/videos/911974267 Odnośnie narzędzi, ja takie coś popełniłem na sezon 2024 Edytowane 11 Lutego przez pecio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 11 Lutego Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego Składałeś z różnych elementów czy gotowy przybornik od Lezyne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego (edytowane) Składamy z elementów różnych firm aby całokształt wyszedł zgodnie z oczekiwaniami i w pełni optymalny. Pompka Lezyne, mutitool Wolf Tooth, łatki Tubolito, zarąbisty organizer z Ali ( ile ja się oszukałem aby był taki , już szyć zacząłem) . Jest jeszcze miejsce na zapasową dętkę Tubolito. Na szybkie trasy pompkę mogę zamienić na nabój 25 plus końcówkę. Edytowane 11 Lutego przez pecio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 11 Lutego Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego Czy on dał poteflon na śruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego (edytowane) @spidelli biały smar przeciwzapiekowy - shimano anti seize Edytowane 11 Lutego przez dfq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego (edytowane) Kurka @dfq jak robiłem foty to mnie ubiegłeś.😡😉 Takie właśnie coś. Edytowane 11 Lutego przez pecio 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi