pecio Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia (edytowane) Od wszystkich tanich elektronicznych z daleka. Jaką ma mieć precyzję wskazań i rozpiętość ? Do dziesiątki czy do setki inaczej pisząc. Tylko te do setki są droższe. Popatrz na jakąś Limita analogową z rozpiętością do 150mm. Edytowane 29 Stycznia przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia Ewentualnie jak nie musi pupy urywać to Yato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia @pecio Dzięki. Do mierzenia opon rurek itp. w rowerze. A przy okazji - czasem trzeba coś zmierzyć przy aucie albo w domu - jak coś cieknie przy baterii w wc itp. Żadne loty w kosmos czy operacje na otwartym sercu. Za to chciałbym, żeby była trwała. Może być coś z wyświetlaczem bo wzrok już nie ten... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia (edytowane) Z wyświetlaczem w budżetowym wymiarze nic nie polecę , bo się takimi nie bawiłem . Od szwagra wiem , że miał z alledrogo i dwa razy mu wymieniali . Potem poszedł w analoga. Ale może nie wszystkie są padaczką. Ja mam starą polską produkcję VISa z precyzją 0,02 . Tobie wystarczy do dychy w takim zastosowaniu jak piszesz. Edytowane 29 Stycznia przez pecio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia (edytowane) @spidelli 0.01 Edytowane 29 Stycznia przez dfq 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia @dfq ooo właśnie . Mam nadzieje ,że się mieści w budżecie @spidelli. Czasami warto więcej grosza dołożyć i mieć lepsiejszy na lata szpej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia Zgadzam się, biednego nie stać na tanie rzeczy 👍 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia Zależy, co chce się osiągnąć w sezonie jak się jeździ. Na moim przykładzie (starty w wyścigach) - styczeń to już rozpoczęte interwały, czy robienie siły na podjazdach jeśli pogoda pozwala. Interwały, które tu widzę są dość dziwne i tak naprawdę trudno powiedzieć czemu mogłyby służyć długofalowo. Ale niestety taki urok planów, które nie są ułożone pod konkretną osobę. Trenując wg takich założeń, szybko można się zajechać i zrobić sobie krzywdę w sezonie, także zalecałbym ostrożność 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia (edytowane) Nie bronię tego planu ale to co pokazuję to wyrywki. Jednostki są urozmaicone, 3 krótsze ale bardziej intensywne we wtorek, środę i czwartek, dłuższe w weekend - to można zmienić ale mnie to pasuje - po pracy jednak godzina to max. Poniedziałki i piątki są wolne. Wybrałem też 2:1 tj. 2 cięższe tygodnie i 1 lżejszy (do wyboru było jeszcze 3:1). Wybrałem też najmniejszą liczbę godzin w tygodniu (do wyboru 3 poziomy). W zawodach nie startuję ale ten plan jest pod Mountain Fondo czyli 100+ po górach - w domyśle zawody. Mogłem wybrać plan ogólny, typu "dobra forma w sezonie" ale on się składa z kolejnych modułów, które się dokłada - jestem trochę zagubiony w tej aplikacji i nie ogarnąłem tego. Po wybraniu tych kilku opcji robi się test 4DP - ustala on wartości progowe: Potem generowany jest plan, rzekomo dostosowany, faktycznie u mnie konwulsje zaczynają się powyżej magicznego progu 206 W (206 to punkt odniesienia, to co jest powyżej, to boli). Tak jak pisałem, w teście wyszło, że jestem dość wszechstronny ale w sprinty nie umiem. Pewnie dlatego mnie męczą tymi zrywami. Te kolorowe kropki są potem używane do określenia intensywności treningu w każdej z tych 4 kategorii - np. 2/5 albo 4/5. Edytowane 29 Stycznia przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia Zaniepokojony tabelkami @spidelli postanowiłem rzucić okiem co u mnie w słupkach piszczy. Wyszło ,że już nie muszę trenować do przyszłej zimy. Od dziś robię za kanapowca. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia Zazdrość, jedyne słowo jakie mi przychodzi do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia . @spidelli i tak 3/4 populacji mnie objeżdża. Podejrzewam, że w bezpośredniej konfrontacji np. na Rouvy szybko bym poległ patrząc na Wasze ftpy i inne słupki. Generalnie ten temat służy do wzajemnego pozytywnego nakręcania się. Przez to jest dla takich zapuszczonych dziadziusiów jak My - MOTYWACJA ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia (edytowane) Też byłem w elicie tylko w biegowej, przebiegłem któregoś roku 6x i mój kochany PolarFlow zaszalał: Budujące ale ja zdaję sobie sprawę, że algorytm odjechał 🤣 Edytowane 29 Stycznia przez spidelli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia (edytowane) A ja dzisiaj lajtowo - najpierw wreszcie zaliczyłem krótką testową jazdę na rowerku który kupiłem na początku stycznia - 20km w zimowym słonku ☺️ a nad wieczcorem się trochę zapętliłem 🤣 Edytowane 29 Stycznia przez dfq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia (edytowane) @dfq to jazda "100 kółek po osiedlu" czy też miałeś GPS do trenażera włączony? Edytowane 29 Stycznia przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia (edytowane) forerunner 955 na odkrytym lodowisku w Parku Jordana -1.5h w kólko 😂 . Edytowane 29 Stycznia przez dfq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia (edytowane) No to szacun, bardzo ładnie. Ja tylko zwiedzałem okolicę na Wahoo Snap Też mam taką ciekawostkę, pewnie mało widać ale to fragment szlaku kajakowego na Krutyni: Był bardzo pomocny, łatwiej nam było w trzcinach znaleźć przejście między jeziorami. Lubię tego małego dziada, chociaż czasami wkurza, jak myśli pół godziny Mapka: Edytowane 29 Stycznia przez spidelli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia piękna trasa 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia Polecam, jeśli ktoś nie płynął. My tylko 2 dni, z namiotem ale super było Może uda się 3-4 dni... Najważniejsze, że żonie się podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia (edytowane) @dfq trzeba było 100 kółek dookoła Ɓłoń. Potem przez Bronowice na Prądnik Biały i dolinki jeszcze zaliczyć. Chisel musi się docierać 😁 @spidelli spróbowałbym kiedyś takiego spływu choć przyznam szczerze ,że nigdy nie miałem do czynienia z kajakami. Edytowane 29 Stycznia przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 30 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia (edytowane) Ja nie mam wielkiego doświadczenia, 2x spływałem Regą z Trzebiatowa do Mrzeżyna - bardzo malownicza trasa ale łatwa, Krutynia też - nie walczy się z prądem, ot tyle, że trzeba się nauczyć panować nad kajakiem i synchronicznie wiosłować, chyba że wypożyczysz 2 jedynki Kwisa (w środkowym biegu oczywiście) była już trudniejsza, bo - mimo niskiego stanu wody - prąd był nieco mocniejszy i troszkę trudniej było utrzymać właściwy tor, a więcej było pni, mielizn czyli przeszkód do ominięcia. Ale wszystko do ogarnięcia przez początkującego. Po prostu więcej przekleństw i kłótni z drugą połową To nie są górskie rzeki do walki tylko czysta rekreacja Zawsze też - żeby trzymać się tematu - można nabyć: - to akurat z oferty Dekla. Edytowane 30 Stycznia przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia (edytowane) Kurka, jeszcze mam pokój wodą zalewać aby potrenować kajaka . W ostateczności zwoduje mojego eliciaka i zawsze mogę popływać rowerkiem wodnym.🤣 Edytowane 30 Stycznia przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 30 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia (edytowane) Pogromcy mitów robili kiedyś rowery wodne ze zwykłych - very możliwe Edytowane 30 Stycznia przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia Jak ja kiedyś z Wigry i piły spalinowej robiłem motorynkę to wszystko się da ..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 30 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 1 godzinę temu, pecio napisał: mam pokój wodą zalewać aby potrenować kajaka Kinomap masz A motrorynka z Wigry - niezły patent 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi