pecio Napisano 16 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2023 (edytowane) @itr Wady "starego"Stans'a - krótki termin przydotności do spożycia 😉. Po dwóch miesiącach mamy już zaschniętego gluta. Po około dwóch tygodniach od zalania już się zbryla i "glucieje" . Po trzech miesiącach przy dziabnięciu opony już nie spełnia swojej roli zatykacza. Edytowane 16 Listopada 2023 przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 16 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2023 To jakieś chyba mieli gorsze i lepsze serie… użyłem przez ok 11 12 lat maks 3 butelki, Dolny kundnel lateksowy robił się w rowerze porzuconym na kilka miesięcy, natomiast w jeżdżonym kole z najstarszej edycji mleka po dwóch trzech latach bez dolewki zostawały trzy krople syropu i biały twardy mlekotwór jak koralowiec czy inny zwitek. W rowerze regularnie jeżdżonym - opony były wyścielanie mlecznym brunatnym szlamem równo po obwodzie ( butelka z przed 5-7 lat) , i tem szlam potrafił dziurki kolcowe zatykać, w najdłużej stosowanej oponie , dolewałem co 2 lata, z jazdą na prawie „zero” mleka ( wtedy już bez maratonów)… Butelki przechowywane w domu - dolewałem, mleko się nie psuło mieszało, i kupiłem teraz wersję Race. To 4 butelka litrowa od ok 2010 roku opony używane: R.Ralf 2008r, Rocket Ron, Nobby Nic snake skin , Spec Renegade s, Wtb Ranger , cienizna. na ztr crestach tylko Rangery już na grubych felgach pod 3 cale. Cecha połowy moich Rangerów -pocenie boków. Duże, na całym obwodzie. Duży kolec akacji w trzycalówce - mleko zaczopowało bez echa. Opony Schwalbe pociły się tylko w miejscach defektów, na bieżniku ale w sposób bez kropelkowy, plamki świeżo czarne klasyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BProof Napisano 3 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2023 Cześć! Temat powraca i na razie odpuszczam sobie lepsze koła i nadal planuje zmienić obręcze. Tak jak wcześniej mam piasty Shimano HB-MT410 / FH-MT410 (15x115, 12x148 - obie w standardzie Boost). Proszę o dobranie jakiś obręczy pod tubeless, nie muszą być bega lekkie, byle były wytrzymałe. Jakie są oprócz tego koszty zaplcecenia takiego koła za szprychami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2023 Na CR cały czas wiszą karbonowe Rodi za 1499 zł. Przyzwoite obręcze, szprychy i robota wyniesie Cię niewiele mniej. Chyba, że chcesz zrobić po taniości, byle jak i za pół roku odświeżać temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bArto1990 Napisano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 @TheJW będą się te koła nadawać do maratonów MTB? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2023 Jak najbardziej, to koła stworzone właśnie do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi