PiotrWie Napisano 9 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2023 Z powodu zużycia wymieniam łańcuch i kasetę. Dotychczas miałem przy tarczy 38 z przodu kasetę 9 rzędów 11-36. Ponieważ nie mam potrzeby używania największych trybów ( to elektryk używany w terenie pofałdowanym, ale nie ze stromymi podjazdami) chcę założyć posiadaną kasetę 11-32, oczywiście też 9 rzędów. Dotychczasowy łańcuch miał 114 ogniw i działał prawidłowo. Czy założyć tak samo czy skrócić np o 2 ogniwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 9 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2023 Od 3ciej minuty - https://www.youtube.com/watch?v=Da122Z15RuQ Kiedyś tak dobrałem i było ok . A na początek możesz do nowego napędu założyć stary łańcuch i zobaczyć jakie jest położenie wózka przy skrajnych przełożeniach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi