seba8121 Napisano 7 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2023 Mam trenażer Elite Direto XR-T i zapięty swój rower, na zwykłej osi QR z 9 rzędową grupą Sory. Na dniach będę chciał wrzucić rower żony z 11 rzędową grupą 105 i osią 12x142. Ja jeżdżę w trybie ERG więc cały czasu jeden bieg zapięty, za resztę odpowiada opór. I teraz zastanawiam się jak to zrobić, żeby za każdym razem nie przekładać kasety. Czy moją Sorę uda się założyć gdy na trenażerze będzie kaseta 105, ewentualnie tylko zmiana osi i adapterów ? Niestety, ale będzie dość często czekała mnie zamiana rowerów na trenażerze. A póki co drugiego na pewno nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo850 Napisano 7 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2023 Łańcuch z Sory (9 rzędów) nie dogada się z kasetą ze 105. W drugą stronę bardziej prawdopodobne, ale pozostaje Ci sprawdzić w praktyce. EGR powinien trochę ułatwić bo w sumie nie zależy Ci na działającej przerzutce tylko na jednym działającym biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 7 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2023 Mam w domu jakiś łańcuch 10s, on będzie współgrał z kasetą 11s ? Kasetę do trenażera zamówię raczej jakąś od chińczyka, bo też nie będę kupował czegoś specjalnego do trenażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo850 Napisano 8 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2023 Nie uzyskasz potwierdzenia w ciemno, pozostaje sprawdzić skoro wszystko masz, odkręć kasetę 11s z roweru żony i przetestuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi