seba8121 Napisano 6 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 Ma ktoś jakiś sprawdzony sposób na naprawę odzieży z jakiej są wykonane ubrania rowerowe. Próbowałem kiedyś ten rozciągliwy materiał naprawić naszywką, ale nie zdaje to za bardzo rezultatu. Wiadomo, że przestanie być w tym miejscu elastyczny, ale czasem do treningów można jeszcze taką odzież wykorzystać. Może jakieś naprasowanki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 6 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 (edytowane) Nie odpowie to dokładnie na Twój problem, ale to na tyle ciekawa i wartościowa inicjatywa, że pozwolę sobie wtrącić, że: używaną odzież outdoorową różnych marek cyklicznie i podczas różnych akcji czy wydarzeń naprawia Patagonia - bezpłatnie. Ostatnio widziałem, że akcja organizowana była podczas Festiwalu Górskiego w Lądku-Zdroju. Cytuję z programu imprezy: Cytat Czego możecie się spodziewać na stoisku z naprawami. Przyjmujemy uszkodzoną odzież Patagonii, zdatną do naprawy, w ramach akcji WORN WEAR. Zebraną odzież wysyłamy do centrum naprawczego United Repair Centre w Amsterdamie. Akcja jest całkowicie darmowa. Warunkiem jest czystość produktu. W piątek i sobotę od 10.00-17.00, będzie z nami krawcowa z @Ostolka, która spróbuje przedłużyć żywotność Waszej odzieży - zaceruje, przeszyje, naszyje łatkę lub doradzi, jak uratować ukochany ciuch outdoorowy. Naprawowe FAQ: 🧵CO mogę naprawić❓ Szeroko pojętą odzież outdoorową, niezależnie od marki. Krawcowa zajmie się dla Was: rozdarciami, zmechaceniami, przygotuje łatki, zaceruje dziury, zreperuje lub przyszyje guziki. 🧵ILE rzeczy mogę przynieść❓ Ponieważ akcje cieszą się zwykle sporą popularnością, to przyjmujemy zwyczajowo 1 rzecz na 1 osobę, żeby każdy mógł skorzystać z akcji. Jednak, jeśli znajdziemy czas na dodatkowe naprawy, to każdą dodatkową rzecz ustalimy z Wami na bieżąco i może uda się więcej 😉 🧵CZY to jest PŁATNE❓ Nie! Akcja jest całkowicie bezpłatna! 🧵DLA KOGO ta akcja❓ Dla każdego, dla naszych klientów i sympatyków. Jeśli masz w swojej szafie uszkodzoną odzież outdoorową, ta akcja jest dla Ciebie! Jeśli to dla Ciebie ważny, dobry ciuch, a naprawę trudno przeprowadzić inaczej, to może przypilnować kolejną edycję? Szy. Edytowane 6 Listopada 2023 przez szy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 6 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 Sprawdzony przeze mnie sposób na naprawę spodni przeciwdeszczowych. Wykruszyła się od wewnątrz powłoka chroniąca przed przeciekaniem wody przez materiał. Po jeździe w deszczu miałem mokro w majtkach i w nogawkach. Klej do butów firmy Dragon cieńko rozsmarowany załatwił problem przeciekania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi