TadekEdmund Napisano 5 Listopada 2023 Napisano 5 Listopada 2023 Witam. Panowie mam problem ze złożeniem Dampera Rock Shox Monarch model R.Przy rozbieraniu rozsypały mi się podkładki zaworu.{Pomógł wnuczek}. Naprawdę nie wiem jak to poskładać aby działało. Na zdjęciu mam opisane podkładki i inne elementy,a,b,c, i nie wiem w którą stronę to nałożyć. Szczegół A ma z jednej strony wgłębienie a w nim czoło ma promień. Szczegół B ma z kolei 3 wyfrezowane rowki. Szczegół C ma z kolei z jednej strony stożek. Bardzo proszę osoby obeznane w temacie o pomoc w rozpisaniu jak to poskładać. Cytuj
TadekEdmund Napisano 9 Listopada 2023 Autor Napisano 9 Listopada 2023 Kolego arekhs rocznika nie znam,a zaworowanie to myślę że chodzi o ten napis jaki ma naklejony to MM. Jak byś coś poradził to byłbym wdzięczny.Załączam zdjęcie tego co mam. Cytuj
arekhs Napisano 9 Listopada 2023 Napisano 9 Listopada 2023 w kolejności w jakiej zakłada się na tłoczysko: podkładka stożkowa C, płaską częścią do oczka dampera 10x.3 wszystkie podkładki 16,18,20,22 główny tłok A 2szt podkładki 15 4szt 14 3szt 8x .2 1szt 15 zawór zwrotny B wcięciami od strony podkładki 15 pozostałe ósemki nakrętka Cytuj
TadekEdmund Napisano 10 Listopada 2023 Autor Napisano 10 Listopada 2023 Kolego arekhs rocznika nie znam,a zaworowanie to myślę że chodzi o ten napis jaki ma naklejony to MM. Jak byś coś poradził to byłbym wdzięczny.Załączam zdjęcie tego co mam. Kolego arekhs wielkie podziękowania, zaraz poskładam i dam znać jak wyszło. Straciłem już nadzieję że pójdzie do śmieci. Jeszcze raz dziękuję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi