wojownik070707 Napisano 4 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2023 Dzień dobry. Posiadam Trek Domane AL2 na Clarisie. Jestem w trakcie zmiany osprzętu na 105. Zakupiłem całą używaną grupę 105. Pytanie odnośnie kasety CS-R7000. Jak to wsadzić na moją piastę? Z tego co widzę, mogę albo rozebrać bębenek i wsadzić całość na ośkę lub rozebrać tą kasetę i wsadzić na stary bębenek. Generalnie skłaniałbym się ku rozebraniu tej kasety i wsadzić ją na mój bębenek. Tylko czy to jest rozbieralne? Jeśli tak, to jak? Bo ja już nie mam na nią pomysłu. Poniżej zdjęcia. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 4 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2023 XD Kasetę 105 masz z bębenkiem do kół dt swiss, odkręć nakrętkę, zdejmij kasetę z bębenka i załóż na swoje koło😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojownik070707 Napisano 4 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2023 Ok, którą nakrętkę w takim razie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 4 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2023 tą od prawej strony z wielowypustem, są na niej napisy "shimano 105" itd. (widoczna na drugim foto) ale jak pytasz o takie coś to pewnie klucza nie masz do kaset. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojownik070707 Napisano 4 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2023 Klucz mam, bo ściągnąłem tą starą kasetę. Idę sprawdzić. Dzięki Poszło. Dziękuję za pomoc. A śmiać się można, bo ostatni raz kasetę ściągałem 15 lat temu, a co to DT Swiss dowiedziałem się przed chwilką 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi