johnny606 Napisano 4 Listopada 2023 Napisano 4 Listopada 2023 Taka rzecz: dolne łożysko sterów na średnicę zewnętrzną 60mm. Widelec ma średnicę montażową sterów 30mm. Nie wiem czym to połączyć, nie potrafię znaleźć odpowiedniej przejściówki. Jeśli dobrze rozeznaję to jest przypadek w którym potrzebna jest redukcja 1.8" - 1.125", problem w tym, że taka prawdopodobnie nie występuje w naturze. mam: ramę dartmoor thunderbird fr widelec rst killah stery Dartmoor STORM IS42/IS60 dolną bieżnię 1.8" do montażu z widelcem 1.8" redukcję 1.8" - 1.5" (chyba) redukcję 1.5" - 1.125" Pytania do forumowiczów: czy ktoś jest w stanie namierzyć gotowy sposób (wyrób) na montaż widelca do owej ramy? czy ktoś nie zechciałby na fuchę wytoczyć potrzebnej redukcji? Pozdrower. Cytuj
pecio Napisano 4 Listopada 2023 Napisano 4 Listopada 2023 Widelec ma sterówkę standard 1 1/8 " czyli 28,6 mm . Rama jest pod klasykę czyli stery tepered czyli 1 1/2 na 1 1/8. Czyli na dół potrzebujesz coś takiego https://allegro.pl/oferta/redukcja-sterow-neco-tapered-1-5-na-1-1-8-alu-13152811260 Cytuj
johnny606 Napisano 4 Listopada 2023 Autor Napisano 4 Listopada 2023 To właśnie już kupiłem, nie pasuje niestety. W sensie średnica osadzenia na widelcu jest ok ale zewnętrzna średnica jest za mała do tych łożysk. Cytuj
leejoonidas Napisano 4 Listopada 2023 Napisano 4 Listopada 2023 (edytowane) No przecież do tej ramy dedykowane stery to Dartmoor Storm IS42/IS60. Producent tych sterów przewidział że obecnie na rynku i wśród użytkowników są głównie widelce ze sterówką 1 1/8" na 1,5" i taką bieżnie dodaje w komplecie, plus bieżnię pod nowy standard 1,8" który w przyszłości będzie powszechny tak jak obecnie jest tapered z dolną bieżnią pod 1,5". Widelce ze sterówką 1 1,8 takie jak Ty chcesz założyć obecnie nie są już wypuszczane, co najwyżej występują w wersji sztywnej. Pozostaje Ci kupić nowy amor pod dolną bieżnię 1,5" lub odwiedzić tokarza i niech z kawałka metalu wytoczy Ci taką bieżnię. Edytowane 4 Listopada 2023 przez leejoonidas Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi