Kaloryfer Napisano 3 Listopada 2023 Napisano 3 Listopada 2023 W moim amorze Fox 34SC Performance Elite przestała działać pozycja środkowa blokady amortyzatora. Czy naprawa tego tylko przez serwis czy to można jakoś samemu zrobić? Generalnie pozycji środkowej używałem rzadko ale zastanawiam się czy coś się uszkodziło czy po prostu rozregulowało. Próbowałem ręcznie zmieniać pozycję na amorze ale też wchodzi albo pełna blokada albo pełny skok. Czy ktoś miał ten problem? Cytuj
adamsanders Napisano 4 Listopada 2023 Napisano 4 Listopada 2023 w sensie masz ustawiony tryb posredni na manetce i jest zablokowany czy odblokowany skok amora? Cytuj
Kaloryfer Napisano 4 Listopada 2023 Autor Napisano 4 Listopada 2023 w manetce mam 3 pozycje ale jest albo zablokowany albo odblokowany (w dwoch pozycjach). Wczesniej pozycja srodkowa miala skok posredni. Cytuj
adamsanders Napisano 4 Listopada 2023 Napisano 4 Listopada 2023 (edytowane) Dalej nie rozumiem, napisz od pozycji odblokowanej po koleji co robisz i jakie jest działanie amora. Albo inaczej, jak masz wrzucony tryb pośredni na manetce to amor odblokowany czy zablokowany? Edytowane 4 Listopada 2023 przez adamsanders Cytuj
adamsanders Napisano 4 Listopada 2023 Napisano 4 Listopada 2023 Rozumiem że próbowałeś dokręcić baryłkę przy manetce? Może ci linka lekko popuściła i nie łapie trybu pośredniego. Z drugiej strony nie było by chyba pełnej blokady... Amor blokuje się na sztywno czy można go ugiąć? Cytuj
Kaloryfer Napisano 4 Listopada 2023 Autor Napisano 4 Listopada 2023 Blokuje sie na sztywno, wiec to raczej nie manetka czy tez linka. Cytuj
adamsanders Napisano 5 Listopada 2023 Napisano 5 Listopada 2023 (edytowane) No to ją odkręc skoro w obu trybach jest zablokowane, może linka gdzieś sie zagieła ale na logikę przy próbe zablokowania miałbyś duży opór na manetce. Ew. spróbuj całkiem poluzować linkę i ręcznie przekręc na goleni. Zobacz czy ci się nie poluzował ten Topcap. Ja tak mialem w Rytyhm 32, nie wiem jak wygląda dokładnie to u Ciebie. Upieram się ze to problem w połaczeniu manetka - linka - goleń. Edytowane 5 Listopada 2023 przez adamsanders Cytuj
Kaloryfer Napisano 5 Listopada 2023 Autor Napisano 5 Listopada 2023 Pozycja 1 calkowicie odblokowany Pozycja 2 calkowicie odblokowany Pozycja 3 calkowicie zablokowany Cytuj
marco1973 Napisano 23 Sierpnia 2024 Napisano 23 Sierpnia 2024 mam ten sam problem, jakieś rozwiązanie poza wysyłką amorka na serwis? pokrętło chodzi płynnie (stary typ), linka dobrze naciągnięta (sprawdzałem na różnych naciągach i ręcznie). Cytuj
Galvatron Napisano 26 Sierpnia 2024 Napisano 26 Sierpnia 2024 (edytowane) Sam nie naprawisz takiego uszkodzenia. Edytowane 26 Sierpnia 2024 przez Galvatron Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi