KSikorski Napisano 2 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2023 Cześć, Szukam ramy. Full suspension, carbon, skok ramy 120-130mm, skok widelca 130-140mm. 29" boost. HTA max 66, STA min 76, reach 445-460. Damper najchętniej rockshox deluxe. Na ten moment ranking wygrywa Bird Aether 9C. Cena na gotowo z damperem Deluxe Select+ ~7500zł, z damperem Deluxe Ultimate ~7900zł. Na drugim miejscu jest Marin Rift Zone XR, rama z damperem na bikesterze za nieco ponad 8300zł. Czy szanowni forumowicze mieliby jeszcze jakieś sugestie do rozważenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 7 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2023 Nieaktualne, kupiłem ramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 7 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2023 Jaką wziąłeś? Jeśli można wiedzieć;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 7 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2023 Marin Rift Zone carbon XR w polskim sklepie z polskim paragonem. Kilka dni się z tym woziłem, wszystko uczciwie rozpisałem w excelu i wyszło mi że to optymalne rozwiązanie, mimo że przez jeden dzień byłem pewien że zamówię yt izzo core 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 7 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2023 Też mi coś w tym stylu chodzi po głowie. Ale to przyszłościowy temat. Podoba mi się też Spectral 125, tylko nie pamiętam żebym widział sama ramę na sprzedaż. Z wagą na luzie, czy masz jakiś limit złożonego na gotowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 7 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2023 Z ciekawych ram jest jeszcze Commencal T.E.M.P.O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 7 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2023 Rozważałem też tempo, ale słabe uszczelnienie łożysk i słaby dostęp do nich pogrzebały tę wizję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi