crossman Napisano 2 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2023 Cześć, jestem w tym zielony i mam takie pytanie.... Mam suport SRAM DUB, chciałbym go odkręcić, potrzebuję klucz i teraz, czy klucz do sram dub jest kompatybilny z innym systemem, czy klucz z innego systemu też mogę użyć? I kolejne pytanie, czy kupując klucz do sram dub - każdy będzie pasował czy należy jeszcze na coś zwrócić uwagę (ilość ząbków czy średnica...)? Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 2 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2023 (edytowane) Do suportów SRAM DUB są dwa klucze w zależności od typu. Standardowy DUB nie jest kompatybilny z Shimano czy FSA, ale pasuje na przykład do RaceFace. Natomiast DUB47 nie pasuje do niczego innego. Tutaj masz przydatne narzędzie ParkToola: https://www.parktool.com/en-int/category/crank-bottom-bracket/tool-finder a tutaj tabelkę Uniora: https://uniortools.com/res/documents/1671.bsa30%23eng%235d5bffb7edac2127ad6f7e76@1.pdf Edytowane 2 Listopada 2023 przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crossman Napisano 2 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2023 Dziękuję, powiedz jeszcze jak najprościej poznać czy mam DUB czy DUB47? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 2 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2023 Najprościej odczytać oznaczenia na miskach. Mufy pod T47 mają też znacznie większą średnicę, są masywniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 2 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2023 Ja kupiłem klucz do Raceface i pasował. Model 2620/2BI Unior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi