Skrzatu Napisano 30 Października 2023 Udostępnij Napisano 30 Października 2023 (edytowane) Mam pytanie bo kończą mi się pomysły. Mam przerzutkę 3x8 z alivio. Od niedawna przy ustawieniu 3 albo 2 z przodu i 5,4 3 z tyłu od korby dochodzi takie trajkotanie podczas pedałowania, na wyższych przerzutkach na kasecie problem znika. Niedawno zmieniłem kasetę i łańcuch, przerzutki dobrze wchodzą i schodzą nawet korbe ściągałem i cała była myta i teraz zastawiam się czy to korba do wymiany też. Od razu mówię że łańcuch nigdzie nie obciera bo dźwięk jaki się wydobywa z przodu to takie rzęzenie ale nie metaliczne i tylko przy jakimś ustawieniu przerzutek Edytowane 30 Października 2023 przez Skrzatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 31 Października 2023 Udostępnij Napisano 31 Października 2023 Nikt Ci nie wywróży co może rzęzić. Powieś/postaw rower na stojaku i może poproś kogoś żeby zobaczy co się dzieje z przerzutkami i łańcuchem, w czasie gdy Ty będziesz kręcił korbą i zmieniał biegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi