mekczan Napisano 28 Października 2023 Udostępnij Napisano 28 Października 2023 Witam, spotkał się ktoś z problemem pomijania środkowego biegu przy zmianie na wyższy? Po prostuj z 1 wskakuje od razu 3. Zębatki wydają się być standardowe, prowadzenie równoległe do zębatek i na dobrej wysokości. Przerzutka na zdjęciu. Dzięki za pomoc z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 28 Października 2023 Udostępnij Napisano 28 Października 2023 Istotniejsza jest w tym układzie manetka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 28 Października 2023 Udostępnij Napisano 28 Października 2023 A linka to jest tam dobrze podczepiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mekczan Napisano 28 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2023 Godzinę temu, KSikorski napisał: Istotniejsza jest w tym układzie manetka. tez tak myślałem początkowo, ale wymieniłem na altusa i ten sam problem, długość linki jest porównywalna przy przerzucaniu biegów (ok.9mm), porównałem też odległości pomiędzy zębatkami z innymi rowerami - zbliżone, wydaje mi się, że sama przerzutka została źle dobrana (np. jest albo do korby z 2 zębatkami) albo jest źle podpięta linka - choć obie kombinacje przerobiłem:) Godzinę temu, marvelo napisał: A linka to jest tam dobrze podczepiona? tak jak na zdjęciu choć testowałem tez odwrotne podpięcie i efekt ten sam, wiesz jak powinno być na 100%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi