mekczan Napisano 28 Października 2023 Napisano 28 Października 2023 Witam, spotkał się ktoś z problemem pomijania środkowego biegu przy zmianie na wyższy? Po prostuj z 1 wskakuje od razu 3. Zębatki wydają się być standardowe, prowadzenie równoległe do zębatek i na dobrej wysokości. Przerzutka na zdjęciu. Dzięki za pomoc z góry. Cytuj
KSikorski Napisano 28 Października 2023 Napisano 28 Października 2023 Istotniejsza jest w tym układzie manetka. Cytuj
marvelo Napisano 28 Października 2023 Napisano 28 Października 2023 A linka to jest tam dobrze podczepiona? Cytuj
mekczan Napisano 28 Października 2023 Autor Napisano 28 Października 2023 Godzinę temu, KSikorski napisał: Istotniejsza jest w tym układzie manetka. tez tak myślałem początkowo, ale wymieniłem na altusa i ten sam problem, długość linki jest porównywalna przy przerzucaniu biegów (ok.9mm), porównałem też odległości pomiędzy zębatkami z innymi rowerami - zbliżone, wydaje mi się, że sama przerzutka została źle dobrana (np. jest albo do korby z 2 zębatkami) albo jest źle podpięta linka - choć obie kombinacje przerobiłem:) Godzinę temu, marvelo napisał: A linka to jest tam dobrze podczepiona? tak jak na zdjęciu choć testowałem tez odwrotne podpięcie i efekt ten sam, wiesz jak powinno być na 100%? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi