morfeusz1805 Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 Witam, Nieszczęścia chodzą parami. Po wystrzeleniu opony chciałem włożyć rower do bagażnika samochodowego, ale nie mogłem zdjąć koła przedniego. Okazało się później, że szpilka samozaciskowa w osi piasty tak się zacisnęła, że nawet młotkiem nie mogłem jej wybić. Ruszyłem może z 2 cm. Kawałek szpili zostało, ale poprzez wybijanie oś piasty się trochę zdeformowała. Czy jest możliwość dokupienia samej ośki do tej piasty i gdzie? Wiem że jest na tylne koła, ale nie znalazłem na przednie. Kupno piasty, przeplot szprych, to w budżetowym kole nie jest opłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Października 2023 Udostępnij Napisano 27 Października 2023 A to nie szybkozamykacz - ta szpilka się uszkodził? Oś wygląda na całą. Szybkozamykacz dokupisz bez problemu, osi do piasty - nie sądzę, chyba tylko Aliexpress zostaje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi