robert69 Napisano 25 Października 2023 Udostępnij Napisano 25 Października 2023 posiadam starego górala MTB na kołach 26 cali, napęd 3x6.wymieniłem korbę na Shimano Deore FC-M730. Dotychczasowa przednia przerzutka ma za mały zakres. Jaka będzie odpowiednia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Października 2023 Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Oblicz pojemność napędu, dobierz przerzutkę do tej wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 25 Października 2023 Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Przednią przerzutkę dobierasz do uzębienia korby. Dodatkowo trzeba wziąć pod uwagę sposób prowadzenia linki (ciąg górny/dolny/boczny) oraz typ i ew. średnicę mocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert69 Napisano 25 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Pojemność przerzutki powinna być minimum 20T. Ponadto obejma o średnicy 28,6 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 25 Października 2023 Udostępnij Napisano 25 Października 2023 (edytowane) Nie tylko pojemność ale wielkość skrajnych blatów. Ze współczesnych jakiś altus fd-m370 albo acera m330. Ważne też jak masz prowadzona linkę w ramie oraz czy jest możliwość top swing czy down swing. Edytowane 25 Października 2023 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert69 Napisano 26 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2023 Dziękuję za pomoc. Dodam tylko, że linka jest prowadzona z dołu. Myślę, że już jestem w stanie coś dobrać co będzie funkcjonować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi