Rybsonix Napisano 22 Października 2023 Udostępnij Napisano 22 Października 2023 (edytowane) Witam. Chciałbym kupić żonie i sobie rower na wycieczki rowerowe z dzieckiem, sądzę że max 40km. Zależy mi na dużym wspomaganiu ale bez potrzeby rejestracji w Wydziale komunikacji , ponieważ nie mamy zamiaru się męczyć, mają być to podróże typowo do podziwiania widoków oraz sporadycznie do pracy. Z rowerami nie mamy nic wspólnego dopiero chcemy zacząć naszą przygodę. Ze względu na ogromny wybór i kosmiczne ceny chciałbym żebyście ocenili Funbike Evo https://electofun.pl/rowery-elektryczne/2754-11200-rower-elektryczny-funbike-evo-17-2023.html#/31-kolor-bialy/61-rozmiar_ramy-m oraz dali swoje propozycje do 7k . Edytowane 22 Października 2023 przez Rybsonix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeStorm Napisano 23 Października 2023 Udostępnij Napisano 23 Października 2023 Ogólnie ok jak za taką cenę i gotowy zestaw. Obecnie jak bym szukał gotowca to raczej też bym od nich brał. Skoro leci 35 to kontroler pewnie koło 700W daje. Silnik 350 więc tak może być. Poszukał bym od nich czegoś z oferty na hamulach hydraulicznych, ale wymiana też nie jest problemem. Z tego co kojarze ten silnik jest na wolnobiegu ale to plus dlatego że bębenek bafang jest fatalny i wymiana kłopotliwa. Unikał bym rowerów krossa z hubem na bafangu. Suport bafanga plus hub z kasetą oba rozwiązania są fatalne. Mi ten zestaw krossa padł po 9 miesiącach przy 2 tysiącach kilometrów, suport jakość tragedia, bębenek nie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybsonix Napisano 23 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2023 Rozumiem a ten model https://electofun.pl/rowery-elektryczne/2750-11204-rower-elektryczny-funbike-diamond-blue-2023.html#/36-kolor-niebieski/65-rozmiar_ramy-m_l On ma już silnik centralnie Ananda, nie wiem czy lepszy od bafanga ? Ten juz ma tarcze hydrauliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeStorm Napisano 24 Października 2023 Udostępnij Napisano 24 Października 2023 Silnika nie znam ale z opisu wydaje się bardzo fajny. Bafang w hubie to tanie rozwiązanie, proste w serwisie, części na ali i to są jedyne jego plusy. Centralny silnik lepszy ale i cena lekko większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BogdanMazowsze Napisano 24 Października 2023 Udostępnij Napisano 24 Października 2023 Dopiero co kupiłem Diamonda w srebrnym kolorze. Wygląda bardzo solidnie i super się prezentuje. Jakość wykonania super. Przede mną jeszcze testowa jazda. Wszyscy mówią, że napęd centralny lepszy i jazda dużo przyjemniejsza. Silnik Ananda ma bardzodobre opinie - prostota i niezawodność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybsonix Napisano 26 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2023 Super to napisz jak wrażenia z jazdy chociaż teraz pogoda może nie rozpieszczać na różne wyprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BogdanMazowsze Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 (edytowane) Zrobiłem krótki wypad (7 km) i pierwsze wrażenia mega. Rower bardzo pewnie i stabilnie się prowadzi. Przerzutki płynnie wchodzą, hamulce mocne tarczowe hydrauliczne. Fajne opony, mostek regulowany, wygodne siodełko z amortyzacją. Używałem średniego trybu wspomagania normal i tylko drugiego stopnia z sześciu - wspaniale wyczuwa kiedy potrzeba większej mocy i pomaga pokonywać wzniesienia. Oceniam go naprawdę wysoko. Rama jest unisex i pasuje zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn. Można go odblokować i jechać szybciej niż 25 km/h. Warto. Taniej nie będzie. Teraz są duże zniżki. Na wiosnę trzeba będzie dać 10k Edytowane 26 Października 2023 przez BogdanMazowsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi