Skrzatu Napisano 21 Października 2023 Udostępnij Napisano 21 Października 2023 (edytowane) Witam. Wymieniłem kasetę i łańcuch ale dalej słyszę rzezenie na największym blacie z przodu poniżej 6 przerzutki z tyłu. Wklejam Wam zdjęcia korby i zębów do oceny stanu. Na 2 blacie z przodu nie jest rzerzenie tak uporczywe, ale również występuje, dźwięk idzie ewidentnie z przodu. Czy to leci do wymiany i czy mam zamawiać blaty osobno Czy cała korbe najlepiej?. Próbowałem regulować przerzutkę z przodu ale to nie od tego. Łańcuch nie przeskakuje ale irytuje mnie rzerzenie z okolic korby. Dzięki za porady. Przepraszam że tak zawalone wszystko, dopiero co wróciłem z trasy 110 km. Kasety już parę razy w rowerze zmieniałem, ale za korbę szczerze się nigdy nie wziąłem i jest od nowości. Edytowane 21 Października 2023 przez Skrzatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 21 Października 2023 Udostępnij Napisano 21 Października 2023 Ty się zastanawiasz co ci "rzęzi"? A może to ten cały syf, który masz przyklejony do roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skrzatu Napisano 21 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2023 Po co to będę myć jak ma iść do wymiany dlatego pytam czy myć czy wyje... i nowe kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 22 Października 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Października 2023 Jak nie umyjesz to się ie dowiesz czy jest do wymiany. A jak kupisz nową i tak będziesz dbał, to szybko znowu zacznie "rzęzić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skrzatu Napisano 22 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2023 Polećcie dobry ścigacz już na przyszłość, w sumie dopiero wstrzelam się w serwisowanie swojego roweru, dlatego też to tak wygląda, dotychczas robiły to serwisy, ale byłem niezadowolony z ich zlewania sprawy i robienia masówki, wolę sam się wszystkiego nauczyć. Z czasem będzie błysk. Wrzucam zdjęcie śruby korby. Dziękuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 22 Października 2023 Udostępnij Napisano 22 Października 2023 Ja mam zwykły, tani w lokalnym sklepie rowerowym ale taki z tą podkładką do Octalinka bo taką korbę też mam w jednym z rowerów, ściągałem już chyba ze 20 razy korbę zarówno na kwadrat jak i kilka razy na Octalinka i działa bez najmniejszych problemów - gwint trzyma, nic się nie dzieje, korby schodzą bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skrzatu Napisano 22 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2023 https://www.centrumrowerowe.pl/sciagacz-do-korb-bike-hand-yc-216-pd10947/ Ściągnę tym korbe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 22 Października 2023 Udostępnij Napisano 22 Października 2023 Tak, mam taki (tylko, że z dodatkową nakładką do Octalinka) i bez problemu ściągam. Takie coś (zdjęcie poglądowe z netu): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skrzatu Napisano 25 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Odświeżam. Korbe umyłem, ale z pedałami poległem tak spieczone że nie mogły puścić, niech się ktoś wypowie czy korba do wymiany czy ujdzie, jak do wymiany to już z pedałami poleci bo jak w życiu odkręciłem wiele rzeczy tak na te pedały nie mam pomysłu 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi